ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Prvenstvo Hrvatske

Utakmica sezone pred vaterpolistima Zadra

Autor: Šime Ćurko

28.02.2024. 09:56
Utakmica sezone pred vaterpolistima Zadra

Foto: Mate Komina



Koliki je nesrazmjer hrvatskih klubova koji igraju Premier i onih iz A1 regionalne vaterpolske lige, pokazalo je sedam kola Prvenstva Hrvatske. U svim utakmicama momčadi iz gornjeg doma pobijedile su one iz donjeg. Je li vrijeme da konačno netko stane na kraju tome?


– Nadamo se – kaže Roko Jurišić, centar Zadra 1952 uoči večerašnjeg (19:30 sati) gostovanja Mornara na Višnjiku u 8. kolu Prvenstva Hrvatske, posljednjem uoči početka razigravanja. Utakmica je itekako bitna Zadranima koji bi pobjedom mogli preskočiti Medveščak (uz uvjet da Zagrepčani izgube od Solarisa) i izboriti četvrtfinale doigravanja za prvaka Hrvatske. U suprotnom, čekaju ih dvije utakmice sa Splitom za deveto mjesto.


– Ovo nam je do sada najvažnija utakmica u sezoni – nastavlja Jurišić, svjestan težine zadaće dvoboja sa Splićanima.




– Prema onome što smo ove sezone odigrali na domaćim utakmicama imamo se pravo nadati pobjedi. Međutim, na gostovanjima smo bili loši, tako i u prvoj utakmici protiv Mornara. Budemo li igrali kao u Splitu neće biti dobro.


Zadrani u pravilu odigraju dobru prvu četvrtinu, do poluvremena se nekako drže, ali problem je završnica utakmica.


– Nažalost, sve zadnje četvrtine u Prvenstvu Hrvatske smo bili jako loši. Mislim da kvalitetnom nismo toliko daleko od četiri momčadi iz Premijer lige, kako bi se to moglo zaključiti po rezultatima. Najveći problem nam je pad koncentracije. Ne znam kako drugačije to objasniti.


Za razliku od Zadrana, Splićanima utakmica nema rezultatskog značaja, budući da se ne mogu pomaknuti s četvrtog mjesta.


– Mornar je mlada, dobro uigrana momčad i to što im tri boda protiv nas neće značiti s obzirom na ljestvicu, sigurno neće utjecati na njihovu igru. Treniraju bolje, odnosno češće od nas i to im je prednost.


Kako bilo, jedan od najiskusniji igrača Zadra nada se dobroj utakmici njegove momčad i osvajanju bodova s kojima bi se mogla okruniti najuspješnija sezone posljednjih godina.


– Nadam se da ćemo biti na pravoj razini jer ovo je situacija bili ili ne biti. Nemamo više popravnog. Pobjeda nas odvodi tamo gdje smo se nadali na početku sezone, među osam najboljih momčadi, a s porazom opet idemo natrag. Očekujem da ćemo svi odigrati najbolju utakmicu do sada i uz pomoć navijača pobijediti – zaključio je Jurišić.