Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Boksački turnir

Uspješno održan prvi Memorijal Damir Zrilić

Autor: A.Š.

17.04.2023. 10:50
Uspješno održan prvi Memorijal Damir Zrilić


Boksački klub Ares u suradnji s Boksačkim savezom Zadarske županije organizirao je memorijal Damir Zrilić. Krenula je jedna nova lijepa priča, bilo je emotivno a memorijal je ispunio sva očekivanja. Dvorana Damir Zrilić bila je puna, mnoštvo njegovih simpatizera, prijatelja iz boksa, a i izvan njega došli su odati mu priznanje za sve što što je učinio za zadarski i hrvatski boks i bili su dijelom jedne, vjerujemo lijepe priče koja je tek krenula.


Program je krenuo u subotu u 11,00 sati kad su obitelj, boksači i treneri posjetili Gradsko groblju te položili cvijeće, svijeće i vijence u čast pokojnom treneru Damiru Zriliću.


Drugi dio programa krenuo je od 16,00 sati u boksačkoj dvorani Damir Zrilić na Višnjiku.




– Krenuli smo s ceremonijom otvorenja odnosno himnom i minutom šutnje zatim su uvodnu riječ imali organizatori Nikola Marketin i Vedran Bajlo, Snježana Jurinić, predsjednica športske zajednice grada Zadra u ime gradonačelnika te Hrvoje Marić predsjednik Boksačkog saveza zadarske županije te su nakon toga organizatori u ime Hrvatskog boksačkog saveza uručili plakete za podršku Asiji Zrilić te Snježani Jurinic i Željku Kapelariju za promicanje Zadarskog boksa. Boksačkom klubu Ares dodjeljenja je plaketa kao organizatoru, a Boksački savez Zadarske županije dobio je kao suorganizator. Nagradu je primio predsjednik Hrvoje Marić. Nakon uvodnog dijela u 16,30 sati krenuli su mečevi u kojima su se natjecali boksači iz klubova naših najbližih suradnika:
Pule (B.K. Arena Pula), Rijeke (B.K. Predator Rijeka), Zadra ( B.K. Ares, BK Zadar), Splita ( B.K. Grom), Kaštela ( B.K. Leonid) i Dubrovnika (B.K. Dubrovnik), naveli su iz organizacije.


Parovi:


M. MIRKOVIĆ – JOVANOVSKI – 40KG
R. VAKERINA – M. MIRKOVIĆ- 40KG
T.PEZELINEC – E. TRAVNJAK 52kg-
M.BARIČEVIĆ -T. KRMPOTIĆ 64kg A.BARIČEVIĆ – D. CVITANOVIĆ 66 kg I.NEKIĆ – I. SKOBLAR 70 KG
M.SUDINJA – N.GORETA 75kg
L.MIRKOVIĆ – T.LETINIĆ 66 KG
L.BUKVIĆ – I.JERKOVIĆ 67 KG
B.BRNIĆ – A.KLINAC 75KG
J. PERIĆ – D. PETRIĆ 92 KG


Bilo je jedanaest mečeva gdje su nastupili boksači iz samog vrha Hrvatskog boksa, višestruki prvaci Hrvatske, reprezentativci Hrvatske te osvajači europskih medalja. U prepunoj dvorani gledatelji su mogli uživati u atraktivnim borbama.


Za najboljeg boksača proglašen je Markus Mirković (BK Arena Pula), pehar za najboljeg tehničara osvojio je desetogodišnji Roman Vakerina (BK Dubrovnik) dok su pehare za najborbeniji par dobili Mihael Baričević(BK Ares, Zadar) i Toma Krmpotić (BK Predator, Rijeka).


– Sudac u ringu bila je Ivona Brnić iz Splita kojoj zahvaljujemo na odličnom suđenju podršci i dolasku. Doktor je bio gospodin Olujić a voditelj cijelog programa gosp. Zorić kojima od srca zahvaljujemo na suradnji i potpori. Zahvaljujemo i zaštitarskoj tvrtki Mediteran security, pizzeriji Mrak, Firmi Kuk, apartmani Anđelo, prijatelju Begi čiji smo razglas imali na raspolaganju i svima drugima koji su uveličali ovu našu priredbu te se prisjetili Damira. Zahvaljujemo svim trenerima navedenih klubova: Morisu Tankoviću, Zoranu Kralju, Ivanu Brniću, Sergeju Vakerini, Davoru Dujiću, Borisu Vujeviću, Mario Nikolić Pačo i Ici Vuleti koji su izdvojili svoje vrijeme i doveli svoje boksače te time dali ogromnu podršku Memorijalu Damir Zrilić. Isto tako zahvaljujemo Gradu Zadru, ŠRC Višnjik i drugima koji su nam osigurali resurse za održavanje memorijala, naveli su organizatori istaknuvši kako im je cilj bio da prvi memorijal posvećen pokojnom treneru bude u njegovoj dvorani u kojoj je on godinama stvarao prvake, dvorani koja nosi njegovo ime i u kojoj se nalazi mural.


– Neka ovo bude početak tradicije odnosno turnira koji će iz godine u godinu samo rasti i postajati jedan od značajnijih u Hrvatskoj. Također našem klubu i našim trenerima od iznimne važnosti je da dvorana i imidž koji je stvarao Damir bude živa i puna djece te da se u istoj održavaju predavanja, radionice, turniri i međunarodni kampovi kako bi dvorana Damir Zrilić bila prepoznatljiva u Hrvatskoj i Europi baš onako kako Damir zaslužuje. Za sljedeću godinu smjernice već imamo, i polako već krećemo u izradu nekakvog okvira turnira. Vidimo se sljedeće godine na Drugom memorijalu Damir Zrilić, poručili su organizatori.