Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nogomet

Urugvajci svladali Italiju za titulu svjetskih prvaka, utakmicu riješio pogodak u 86. minuti

Autor: Hina

12.06.2023. 09:35
Urugvajci svladali Italiju za titulu svjetskih prvaka, utakmicu riješio pogodak u 86. minuti

Foto: Foto REUTERS

Urugvaj U20 je bio bolji tijekom finalnog susreta koji je odlučen u 86. minuti. Nakon kornera stvorila se gužva pred talijanskim vratima, a lopta se na kraju odbila do druge vratnice gdje ju je dočekao Luciano Rodriguez i glavom poslao u mrežu



LA PLATA Nogometaši Urugvaja do 20 godina po prvi puta su u povijesti osvojili naslov svjetskih prvaka, u finalu odigranom u La Plati, mladi su Urugvajci svladali vršnjake iz Italije s 1-0.


Urugvaj U20 je bio bolji tijekom finalnog susreta koji je odlučen u 86. minuti. Nakon kornera stvorila se gužva pred talijanskim vratima, a lopta se na kraju odbila do druge vratnice gdje ju je dočekao Luciano Rodriguez i glavom poslao u mrežu.


Bio je to pogodak vrijedan naslova prvaka, a prije ovog prvenstva Urugvajci su finala na svjetskim prvenstvima u ovoj kategoriji igrali i gubili 1997. i 2013. godine. Italija U20 je po prvi puta u povijesti igrala finale.




Rekorderi po broju svjetskih naslova u ovoj generaciji su argentinski nogometaši koji su šest puta bili svjetski prvaci. Pet naslova ima Brazil, a po dva Portugal i Srbija.


Treće mjesto osvojili su mladi nogometaši Izraela koji su s 3-1 pobijedili vršnjake iz Južne Koreje u dvoboju za treće mjesto. Izrael U20 je poveo u 19. minuti pogotkom Binyamina, ali je pet minuta kasnije izjednačio Lee Seung Won koji je pogodio s bijele točke.


U nastavku susreta za slavlje Izraela U20 su pogađali Senior u 76. i Khalaili u 86. minuti.