Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Zlatna europska liga

Ukrajinci na Višnjiku prejaki za borbene Hrvate

Autor: Alen Plahinek

11.06.2023. 21:35
Ukrajinci na Višnjiku prejaki za borbene Hrvate

Foto: Mate Komina



U svojem premijernom nastupu pred domaćom publiku hrvatski su odbojkaši upisali četvrti poraz u četvrtoj utakmici skupina Zlatne europske lige. Sinoć je u lijepoj atmosferi na Višnjiku bolja bila Ukrajina s 3:0 (25:17, 25:21, 25:22). Definitivni “krvnik” bio je Teryomenko, za čiji servis Hrvati gotovo da nisu imali rješenje tijekom cijelog susreta.


Odlično su krenuli Ukrajinci, poveli sa 5:1 u prvom setu nakon čega je reagirao hrvatski izbornik Cedric Enard minutom predaha. Probudili su se nakon toga igrači i uspjeli dostići ukrajinski ritam, ali u prvom setu ništa više od toga. Pred kraj seta, kao i na početku kada se napravila potrebna razlika, na servisu se našao Teryomenko i napravio razliku.





Nažalost ništa bolje nije počeo ni drugi set, no ovoga puta hrvatski su se reprezentativci pribrali bez time-outa.Izgledali su Hrvati bolje na terenu, ali Ukrajinci su iskusno kontrolirali +5 na semaforu, uz ponekad odstupanja. Rasla je ukrajinska prednost i do sedam pogodaka razlike.


Najbolje svoje izdanje Hrvati su pružili u trećem setu. Otvorili je Ukrajina ponovno s +4, ali Hrvatska se vratila, uhvatila i držala priključak tijekom cijelog seta. Sredinom seta Hrvati su nekoliko puta i poveli, a prvi puta pri rezultatu 13:12. Odlično su igrali Hrvati u tom trećem setu, baš kako je izbornik Enard i najavio da “sada kreće ono pravo”.



Tek u samoj završnici susreta Ukrajinci su uspjeli slomiti otpor Hrvata. Nažalost kvalitetniju igru, Hrvati nisu uspjeli pretočiti u set, ali pokazali su “zube”, što je najvažniji motiv za sljedeće susrete. U srijedu od 20 sati, Hrvati igraju protiv Sjeverne Makedonije.