Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kraj procesa

Bivši nogometaš Manchester Uniteda nakon tri godine suđenja oslobođen optužbi za napad na bivšu djevojku

Autor: Hina

18.07.2023. 14:05
Bivši nogometaš Manchester Uniteda nakon tri godine suđenja oslobođen optužbi za napad na bivšu djevojku

Foto: Ryan Giggs/Foto REUTERS

Giggsov odvjetnik Chris Dow rekao je da je njegov klijent "duboko odahnuo što je slučaj konačno došao kraju nakon gotovo tri godine borbe da opere svoje ime"LONDON  Bivši nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs neće ići na ponovljeno suđenje zbog optužbi za napad na bivšu djevojku, objavili su danas britanski mediji.


Sutkinja Hilary Manley proglasila je Giggsa nevinim po sve tri točke optužbe, a ponovljeno suđenje trebalo je započeti 31. srpnja u Manchesteru.


Giggs je optužen da je napao i ozlijedio tadašnju djevojku Kate Greville u svom domu u Worsleyju u Manchesteru 1. studenog 2020. godine, a optužen je i da je tijekom istog incidenta napao njezinu mlađu sestru Emmu. Osim toga, Giggs (48) je optužen za “kontrolu i prisilno ponašanje” prema svojoj bivšoj djevojci između kolovoza 2017. i studenog 2020.
Suđenje je počelo lani u kolovozu, ali porotnici nisu uspjeli donijeti presudu nakon više od 20 sati vijećanja u četverotjednom suđenju, pa ih je sud razriješio. Bivši izbornik Walesa danas nije bio na sudu jer se sudac složio da ne mora biti prisutan.


Giggsov odvjetnik Chris Dow rekao je da je njegov klijent “duboko odahnuo što je slučaj konačno došao kraju nakon gotovo tri godine borbe da opere svoje ime”. “On sada namjerava ponovno izgraditi svoj život i karijeru kao nevin čovjek”, dodao je Dow.


Giggs je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Manchester Unitedu, za koji je odigrao 963 utakmice, zabio 168 golova i osvojio brojne trofeje, uključujući 13 naslova Premier lige i dvije Lige prvaka. Za reprezentaciju Velsa odigrao je 64 utakmice i postigao 12 golova.