ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Važan trofej

Učitelj protiv učenika za titulu u Kupu

Autor: Alen Plahinek

29.05.2024. 09:54
Učitelj protiv učenika za titulu u Kupu

Foto: HV Posedarje



Iako su ligaške nogometne sezone prije nekoliko dana gotove, ostala je još jedna vrlo važna utakmica – finale Županijskog kupa. Danas od 18 sati na Stanovima kreće posljednji službeni susret ove sezone u kojem će snage odmjeriti Škabrnja ‘91 i Hrvatski vitez iz Posedarja. Škabrnjanci nikada nisu osvojili ovaj trofej, najbliže su bili 2017. kada su stigli do finala, dok je u posedarskim vitrinama tek jedan naslov Kupa, onaj iz 1997. godine. Brojke su, ipak, na strani Posedaraca koji su sezonu u 3. NL-Jug završili na četvrtom mjestu, dok je Škabrnja ‘91 u 1. ŽNL, rangu ispod Viteza, bila deveta.


Velika želja


To mjesto, nije najrealnije stanje Škabrnje koja je pod trenerskom palicom Josipa Butića izgledala vrlo kvalitetno kroz cijelu proljetnu sezonu, a s time namjeravaju nastaviti i u finalu.


– Posedarci su favoriti, ali igramo jednu utakmicu. Nogomet je takav da nikada niti jedan favorit ne može biti siguran u pobjedu. Nadam se da ćemo riješiti susret u našu korist prije kaznenih udaraca, ha, ha. Šalim se. Oni su kvalitetniji od nas, međutim vjerujem da manjak fizičke snage i kvalitete moji igrači mogu nadomjestiti ogromnom željom. Nadam se da nećemo izgorjeti u toj želji. Pokušat ćemo Vitezovima unijeti nervozu, iskoristiti priliku kad se otvori i na kraju im upropastiti slavlje. Ako se to ne dogodi, dat ćemo im ruku i priznati poraz. Moja momčad je najzaslužnija za ovaj uspjeh te se nadam da će se nagraditi za ova sjajna četiri mjeseca. Kup je, po meni, značajniji i teži za osvojiti jer imate i momčadi iz jačeg ranga natjecanja, tako da se stvarno treba iskazati – kazao je Butić koji je ujedno bio i učitelj današnjem treneru HV-a Ivanu Šimurini.




– Jako dobro poznajem klub, igrače, navijače, trenera… Imam puno lijepih uspomena iz Posedarja. Smatram da je trener Šimurina, unatoč njihovoj kvaliteti, njihova najveća snaga. Dugo se poznajemo, prvo je igrao kad sam ja bio trener, zatim mi je bio pomoćnik. On je lukav, potkovan s puno znanja, studiozan, motiviran, mlad… Mogao bih do sutra ga hvaliti. Imaju puno jakih igrača, međutim meni se posebno dojmio mladi Marko Zebić koji je odigrao sjajnu sezonu. Smatram da je on trenutačno jedan od najboljih mladih igrača u Dalmaciji.



Nezgodan suparnik


Status favorita pomalo nevoljko prihvaćaju u Posedarju.


– Sretni smo što smo došli do finala. Jako respektiramo protivnika, koji je pokazao veliki napredak u igri i u rezultatu otkako je trener Butić stigao na njihovu klupu. Iako su ligu ispod nas, uz odličnog trenera i nekoliko opasnih pojedinaca, mogu biti vrlo težak suparnik. Plan nam je kvalitetom koju posjedujemo nametnuti svoj ritam igre. Meni je, iskreno, dodatni motiv što ću se »boriti« protiv Butića, s kojim sam u vrlo dobrim odnosima. Baš ću uživati u tom susretu – poručio je Šimurina dodajući svoj put do ove faze.


– Prvo smo pobijedili Dalmatinac, zatim kao i prošle godine u četvrtfinalu Zadar, kojem ovim putem čestitam na osvojenoj tituli prvaka Treće NL, te u polufinalu Novu zoru u Svetom Filipu i Jakovu. Zadar je bio najteži ispit, kojeg smo prošli i vjerujem da možemo ponoviti 1997. godinu i naslov – zaključio je Šimurina.