ponedjeljak, 17. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Treća NL Jug, 30. kolo

Zadar "pod ručnom" proslavio titulu prvaka

Autor: Šime Ćurko

25.05.2024. 20:02
Zadar

Foto: Mate Komina



Nogometaši Zadra u posljednjem, 30. kolu Treće NL Jug s 2:1 na Stanovima su pobijedili Uskok s 2:1, te su osvojili titulu prvaka sa 71 bodom. Mario Pedišić je doveo u Zadar u vodstvo u 23. minuti, izjednačio je Luka Pažanin 14 minuta kasnije, a tri boda u 20. utakmici zaredom bez poraza momčadi Marina Oršulića donio je Antonio Jakir u 63. minuti.


Foto: Mate Komina


Nakon utakmice Zadrani su primili pehar za osvojeno prvo mjesto, no bilo je očito da je to slavlje “pod ručnom”, budući da je neizvjesno hoće li momčad sa Stanova dobiti licencu za Drugu NL, bez koje joj prvo mjesto neće ništa značiti, odnosno neće moći igrati ni kvalifikacije za viši rang. Odluka o licenci bit će poznata u ponedjeljak 27. svibnja.


Foto: Mate Komina


Druga je Zagora sa 67 bodova (Unešićani su prošli u prvom stupnju licenciranja), treći Junak (55), a četvrti Hrvatski vitez s 50 bodova. Uspješnu sezonu Posedarci su zaključili uvjerljivom (5:1) pobjedom protiv Kamena, uz dva gola Josipa Sušića te jednim Ivana Čurjurića, Lovre Čirjaka i Jana Sinovčića, kojem je to bio ligaški prvijenac. HV u srijedu 29. svibnja u 18 sati na Stanovima očekuje finale Županijskog kupa protiv Škabrnje ’91.