Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ATP Zadar Open

U ludom finalu Giannessi izašao kao pobjednik

Autor: A.P.

26.03.2023. 16:23
U ludom finalu Giannessi izašao kao pobjednik

Foto: Roberto Dell'Olivo



Talijan Alessandro Giannessi pobjednik je trećeg izdanja ATP Zadar Opena koje se igralo na terenima Falkensteiner Resorta u Petrčanima. On je do trijumfa došao pobjedom 6:4, 5:7 i 7:6 protiv 137. igrača svijeta, Austrijanca Sebastiana Ofnera.


Ofner je puno bolje startao, odmah oduzeo servis Giannessija i poveo 3:0. Nakon toga je stao i Talijan je prvo vratio break zaostatka i ubrzo nakon toga napravio break prednosti, što je na kraju i presudilo prvi set. Imao je Ofner još dvije break lopte kasnije, no nije ih uspio iskoristiti. U drugom setu obojica igrača su se smirila i počela igrati svoj najbolji tenis. Jedini break dogodio se pri rezultatu 6:5 za Ofnera čime je Ofner i potvrdio set te ga odveo u treći, odlučujući.


Tada je na scenu stupila totalna nervoza, možemo reći i teniska ludnica. Giannessi furiozno otvara set. Radi break, zatim osvaja svoj servis, nakon toga ponovno radi break i ponovno osvaja servis te odlazi na ogromnih 4:0. Nakon toga nastaje ludnica. Ofner praktički iz bezizlazne situacije okreće meč i osvaja 5 gameova zaredom. Pri rezultatu 5:5, Giannessi ponovno radi break i sve što treba je svojim servisom zaključiti meč. On u sljedećem gameu dolazi do meč lopte, ali ne iskorištava ju i kasnije gubi servis čime je finale otišlo u tie – break. U tom tie – breaku Ofner je čak imao i meč loptu, no ruka je zadrhtala kada je bilo najvažnije. Nakon što nije iskoristio meč loptu, izgubio je oba svoje servisa i Giannessi je na kraju trijumfirao nakon nešto više od 3 sata igre.




Osim titule Talijan sa sobom kući nosi i 80 tisuća dolara te 75 bodova na ATP ljestvici.


Od hrvatskih predstavnika najuspješniji je bio Nino Serdarušić koji je osvojio turnir parova u paru s Francuzom Guinardom.