Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HRVATSKA U-18

U Ludbregu juniorska vrsta kreće u pripreme za EP u Nišu

Autor: Andrija Dešpoja

19.06.2023. 15:31
U Ludbregu juniorska vrsta kreće u pripreme za EP u Nišu

Foto: HKS-CBF



U Ludbregu se okupila muška juniorska reprezentacija na pripremama za košarkaško Europsko prvenstvo A divizije koje će se od 22. do 30. srpnja u održati u srpskom Nišu. Na pripremama koje će se odvijati pod vodstvom dojučerašnjeg trenera Splita, Srđana Subotića, a kojem će prvi pomoćnik biti Jusupov asistent Toni Dijan, pozvano je 16 igrača među kojima su svoje mjesto našla i tri Zadranina. Radi se o igraču KK Zadar Vitu Perkoviću, članu Opus Puntamike Šimunu Lončaru i bivšem »Zelenom« sada igraču Splita Davidu Pavinu.


Zanimljivo, u Ludbregu su se trebala pojaviti još trojica igrača KK Zadar, no oni su odlučili odbiti nacionalni dres i ostati u Donatovom gradu kako bi se individualno pripremali za narednu sezonu. Tako su Subotiću »košaricu« za Europsko prvenstvo uručili Michael Ružić, Jurica Zagoršak i Roko Lukić. Nakon Ludbrega, reprezentacija će trenirati u Sv. Martinu odakle juniori Hrvatske odlaze u Mađarsku na prve dvije prijateljske utakmice (30. lipnja i 1. srpnja).


Od 6. do 8. srpnja igra se međunarodni turnir u francuskom Bellegardeu s reprezentacijama Francuske, Izraela i Španjolske nakon čega slijedi povratak u Hrvatsku i dvije prijateljske utakmice, 14. i 15. srpnja sa Slovenijom u Osijeku. Potom pripremni period završava i reprezentacija već 20. srpnja odlazi u Srbiju na Europsko prvenstvo gdje ih u skupini B očekuju nastupi protiv reprezentacija Njemačke, Turske i Poljske.


Foto: HKS-CBF