ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

STOLNI TENIS

U Dvorani Krešimira Ćosića održan 17. memorijal Barba Tomo Amižić

Autor: Šime Ćurko

13.09.2023. 21:53
U Dvorani Krešimira Ćosića održan 17. memorijal Barba Tomo Amižić

Foto: HSTS



U dvorani Krešimira Ćosića odigran je 17. memorijal Barba Tomo Amižić, veliki stolnoteniski turnir koje se održava u spomen na negdašnjega igrača i trenera, velikoga zaljubljenika u stolnotenisku igru i njezina ustrajna promicatelja, navlastito među mladima. U juniorskoj konkurenciji naslovi su otišli u Zagreb, u ruke Leona Benka (GSTK Zagreb) i Zrinke Rebić (STK Zagreb), a kod mlađih juniora oba naslova su završila u rukama Puljana, Andreja Mrkića i Larise Putigne.


Kod kadeta Ante Kolak (Cibalia) je u finalu pobijedio Denija Valea (Pula) s 3:2 dok je Nikola Jurić (Marathon) osvojio prvo mjesto u konkurenciji mlađih kadeta. U konkurenciji mlađih juniorki gledali smo klupsko finale. U dvoboju Puljanki Larisa Putigna je s 3:0 svladala Miu Buić. I u kadetskoj konkurenciji klupsko finale, i to između dvije igračica Aquaestila iz Duge Rese.


Na kraju je Elena Vukovac s 3:2 svladala Leeloo Han Vukelju. Kod mlađih kadetkinja Karla Ivčić (Sveti Jakov, Jadranovo) je imala dojmljiv nastup na putu do titule, u glavnom ždrijebu nije ispustila set, a za kraj je s 3:0 svladala Anđelu Živković (Šibenik).




– Barba Tomo Amižić desetljećima je svima nama koji smo se zaljubili u stolni tenis i koji smo godinama igrali bio i trener i vođa, ali i očinski lik. Ovaj je turnir događanje u spomen na sve što je barba Tomo za stolni tenis u Zadru i u Hrvatskoj učinio, a učinio je puno – kaže Denis Karlović, jedan iz cijele plejade barba Tominih igračica i igrača, danas direktor ŠC Višnjik.


Ovogodišnji memorijalni turnir okupio je 234 igračice i igrača iz cijele Hrvatske, a održan je u organizaciji Hrvatskoga stolnoteniskog saveza uz suradnju STK Donat i ŠC Višnjik.


– Zna se što je barba Tomo značio za zadarski i hrvatski stolni tenis. Savez ovaj turnir vrednuje najvećim koeficijentom, što znači da se prema njemu određuju rang liste po kategorijama, što je onda kriterij za ulazak u reprezentaciju. Turnir raste svake godine i to nam je posebno zadovoljstvo – rekao je Davor Karlović trener STK Donat.


Kad je riječ o mlađim igračima iz Zadarske županije njih posljednjih godina nema u borbi za odličja na ovakvim i sličnim turnirima. Tako se buđenje stolnog tenisa, koje podrazumijeva više rada s mladim igračima, nakon korona krize u Zadru još očekuje. O


vaj put najdalje je otišao Mate Kurilić (Donat). Nakon što je prošao kvalifikacijsku skupinu u konkurenciji mlađih juniora u osmini finala izgubio je od Karla Zorića (GSTK Zagreb), koji je bio bolji s 3:1.