Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SP u skijanju

Tvrtko Ljutić danas otvara nastup brojnih hrvatskih skijaša na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj

Autor: Portal Novi list

07.02.2023. 08:19
Tvrtko Ljutić danas otvara nastup brojnih hrvatskih skijaša na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj

Foto: Federica Brignone, Wendy Holdener i Ricarda Haaser odnijele su prvi komplet medalja u Meribelu/Foto REUTERS

Preostali hrvatski predstavnik na stazu će tek idućeg tjednaRIJEKA Od hrvatskih skijaša na SP-u u francuskom Meribelu prvi će na stazu Tvrtko Ljutić, koji će danas biti jedini naš predstavnik u alpskoj kombinaciji. Filip Zubčić će 14. veljače nastupiti samo u kvalifikacijama za paralelnu utrku, disciplini u kojoj je prije dvije godine u talijanskoj Cortini d’Ampezzo osvojio srebrno odličje. Istoga dana na rasporedu je ekipno natjecanje u toj disciplini, a dan poslije će se skijašice i skijaši boriti za pojedinačna odličja.


U četvrtak, 16. veljače, Zrinka Ljutić će nastupiti u veleslalomu, a Samuel Kolega, Leon Nikić i Tvrtko Ljutić će se okušati u kvalifikacijama u istoj disciplini i pokušati se pridružiti Filipu Zubčiću u glavnoj utrci koja je na rasporedu dan poslije. Svjetsko prvenstvo će završiti natjecanjima u slalomu.


Leona Popović i Zrinka Ljutić će na stazu u subotu, 18. veljače, a posljednjeg dana SP-a će u borbu za odličja krenuti Filip Zubčić, Samuel Kolega, Istok Rodeš i Matej Vidović.