Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

SKOKOVI U VODU

Tri zlata Mateja Nevešćanina

Autor: Šime Ćurko

25.10.2022. 08:46
Tri zlata Mateja Nevešćanina

Foto: KSV Zadar 2011



Na plivalištu Mladosti u Zagrebu održano je Zimsko seniorsko prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu. Organizator je bio Hrvatski savez za skokove u vodu, a priređivač natjecanja KSV Dive. Nastupilo je 30-ak skakača iz hrvatskih klubova, a sudjelovali su i gosti iz Ukrajine. Za novoosnovani KSV Zadar 2011 nastupili su Matej Nevešćanin, Lora Magaš, Nika Shurda i Karlo Perić.


Trostruki seniorski prvak


Nevešćanin je osvojio titulu trostrukog seniorskog prvaka, na dasci 3 m, u sinkro skokovima (3 m) s Davidom Ledinskim (KSV Nemo) te u mješovitim sinkro skokovima s klupskom kolegicom Magaš. Na 1 m je bio drugi. Shurda je seniorska prvakinja Hrvatske na 1 m te viceprvakinja u sinkro skokovima (3 m) s Magaš, koja je dvjema sinkro medaljama dodala i srebro na 3 m. Tako je Zadar 2011 u debiju na PH osvojio četiri zlatne i tri srebrne medalje.


Iako još uvijek junior Nevešćanin, koji je nedavno dobio Državnu nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora Dražen Petrović u kategoriji sportaš – najveća nada hrvatskog sporta, je s 348 bodova u sinkro skokovima na 3 m ostvario seniorsku normu za nastup na europskim i svjetskim natjecanjima.


KSV Zadar




Pod vodstvom trenera Marka Sutlovića i Nike Cerovečki KSV Zadar su predstavljali Bruna Huljev, Dolores Benković, Anika Miočić, Petra Boltužić, Marko Huljev i Mikula Miočić. Huljev je osvojila prvo mjesto s daske 3 m, druga je bila s daske 1 m, a treća s tornja. U mješovitim sinkro skokovima s 3 m osvojila je treće mjesto u paru s Markom Huljevom. Benković je bila peta na 1 i 3 m te šesta u mješovitim sinkro skokovima s 3 m u paru s Mikulom Miočićem.


Marko Huljev je, uz sinkro broncu s Brunom Huljev, imao i četvrto mjesto s 3, peto s 1 m te četvrto u sinkro skokovima s 3 m u paru s Mikulom Miočićem. Mikula je osvojio i sedmo mjesto s 3 m dok je na 1 m bio šesti, a u mješovitim sinkro skokovima (3 m) imao je šesti rezultat u paru s Dolores Benković. Prvi put na seniorskom natjecanju nastupile su Anika Miočić i Petra Boltužić te su u sinkro skokovima (3 m) osvojile šesto mjesto.


Anika je bila i 13. na 1 m te osma na 3 m, dok je Petra na 1 m bila 12. mjesto, a na 3 m deveta. U studenom će Bruna i Marko Huljev, s trenerom Sutlovićem, nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Montrealu (Kanada).