Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

2.HRL-Jug

Trener biogradskih rukometaša: 'Sami smo krivi što se ne borimo za naslov'

Autor: Alen Plahinek

19.04.2024. 12:12
Trener biogradskih rukometaša: 'Sami smo krivi što se ne borimo za naslov'

Foto: Luka Jeličić



Rukometaši Biograda večeras od 20 sati gostuju kod Vodica. Bit će to posljednji veliki derbi lige u koji Vodice ulaze kao vodeća momčad lige, dok Biograjci nakon sjajne pobjede nad Opuzenom i njihovog “svrgavanja” s trona u susret ulaze kao četvrta momčad na tablici.


– Situacija je sada vrlo jasna. Vodice trenutačno imaju bod više i utakmicu manje u odnosu na Opuzen, a nakon nas imaju dvije lagane utakmice do kraja i ne znam što bi se moralo dogoditi da ne budu prvaci. Večeras sigurno idu po potvrdu naslova i prolaska u jači rang natjecanja, ali i mi idemo po dva boda. Smatram da zbog svih okolnosti, naročito da je prilično sve jasno na tablici, nećemo ni jedni ni drugi ići “no nož”, ali ponavljam, idemo pobijediti – kazao je trener Biograjaca Leo Zorica.


Zanimljiva je statistika da su Vodice i Biograd odigrali dvije službene utakmice, a obje su završile izjednačeno.




– Neobičan podatak svakako. Odigrali smo s njima još i četiri prijateljske, neslužbene utakmice i niti jednom nas nisu pobijedili. Mi samo možemo žaliti što nismo u utrci za prvo mjesto. Na polusezoni sam predvidio i objasnio dečkima da moramo dobit Solin kod njih i da ćemo onda prelamati sve u Vodicama. Izgubili smo u Solinu i bilo je gotovo praktički – objasnio je Zorica dodajući koji se “zahvaljujući” problemima u klubu više puta skinuo u dres.


– To su bile moje odluke i indirektno sam poručio puno toga nekim igračima. Situacija je takva da neki igrači nisu ni na nebu ni na zemlji i onda vam se događa da u ponedjeljak, pet dana prije utakmice 70 posto vanjske linije vam nije raspoloživo i ne znate kako će biti za vikend. Tako da sam odlučio ući u trening, odigrati određenu minutažu i to je to – zaključio je Zorica.