Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Tužne vijesti

Tragedija u Belgiji, na utrci je poginuo 18-godišnji vozač Formule

Autor: Portal Novilist.hr

01.07.2023. 16:10
Tragedija u Belgiji, na utrci je poginuo 18-godišnji vozač Formule

Foto: Foto Instagram

Nesreća se dogodila u posljednjem krugu utrke koja je vožena u vrlo zahtjevnim uvjetima, po jakoj kiši



Svijet automobilizma pogodila je tragedija. Mladi nizozemski vozač, 18-godišnji Dilano van‘t Hoff, poginuo je na utrci Regionalnog europskog prvenstva na belgijskoj stazi Spa-Francorchamps


Utrka je završila crvenom zastavom, a nesreća se dogodila u posljednjem krugu utrke koja je vožena u vrlo zahtjevnim uvjetima, po jakoj kiši. Nizozemac se sudario s kolegom Adamom Fitzgeraldom i već je bio van kontrole nad automobilom, što je kasnije imalo kobne posljedice.


“Shrvani smo što smo izgubili jednog od najvećih nizozemskih talenata, koji je donosio toliko energije našoj ekipi tijekom godina u kojima se utrkivao s nama. Dilano je bio dio naše trkaće obitelji još od 2021. godine. Želimo izraziti iskrenu sućut Dilanovoj obitelji i njegovim bližnjima. Dajemo im punu podršku, kao i našim članovima tima, koji su izgubili ne samo vozača, nego i prijatelja”, priopćili su iz Van ‘t Hoffove ekipe MP Motorsport.




Oko svega se oglasila i Formula 1.


“Tužni smo što smo saznali za smrt Dilana van ‘t Hoffa danas u Spa-Francorchampsu. Dilano je poginuo jureći za svojim snom da dosegne vrhunac motosporta. Zajedno s cijelom motorističkom zajednicom, naše su misli s obitelji i njegovim voljenima”, napisao je Stefano Domenicali, izvršni direktor Formule 1.