Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

petrčane

Poznat je ždrijeb ATP Challengera Falkensteiner Punta Skala Zadar Opena

Autor: Portal ZL

18.03.2024. 10:00
Poznat je ždrijeb ATP Challengera Falkensteiner Punta Skala Zadar Opena

Foto: Frane Hrabrov

Glavni domaći adut bit će Dino Prižmić (peti nositelj) kojeg na startu očekuje dvoboj protiv Čeha Michaela Vrbenskog. Taj je susret na rasporedu već u ponedjeljak (ne prije 13:30), nakon čega slijedi atraktivan okršaj nekada 3. igrača svijeta i pobjednika grand slam turnira US Open Dominica Thiema iz Austrije i ne tako davno top 30 igrača svijeta Filipa Krajinovića iz Srbije.


Na terenu 2. od 13:30h igra poznati francuz Corentin Moutet protiv prošlogodišnjeg pobjednika turnira Alessandra Giannessia iz Italije, nakon čega slijedi još jedan odličan meč između BIH reprezentativca i člana hrvatskog Tenis kluba Borik Nermana Fatića u srazu sa finalistom turnira iz 2021g. Dimitrom Kuzmanovim iz Bugarske.


Matej Dodig (dobio pozivnicu organizatora) u prvom kolu igra protiv Hrvata s austrijskom putovnicom Filipa Mišolića (četvrti nositelj), dok će Nino Serdarušić (također nastupa s pozivnicom) igrati protiv sedmog nositelja, Francuza Mattea Martineaua, 190. na ATP listi.


U nedjelju su odigrani susreti prvog kola kvalifikacija, a oba naša predstavnika nisu prošla prvu prepreku. Marino Jakić (na slici) izgubio je od Čeha Jonaša Forejteka – 6:1, 6:2, dok je od Josipa Šimundže uspješniji bio Austrijanac Sandro Kopp – 6:1, 6:2.


Velika imena tenisa ove godine nastupaju na turniru, te očekujemo vrhunske mečeve već od prvog kola. Zadovoljstco mi je da smo uspijeli ostvariti cilj i dovesti turnir na ovakvu razinu gdje nastupaju neki od najboljih igrača svijeta, te se nadam da če to biti prepoznato u svijetu tenisa. Radujem se sutrašnjem danu i visokoj kvaliteti koju će pružiti dečki na terenima – istaknuo je direktor turnira gosp. Dujmenović Toni.