Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Roland Garros

Petra Martić i Jana Fett poražene u drugom kolu Roland Garrosa

Autor: Hina

30.05.2024. 19:05
Petra Martić i Jana Fett poražene u drugom kolu Roland Garrosa

Foto: Petra Martić/Foto REUTERS

U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatsku još samo predstavlja Donna Vekić, koja će u 3. kolu igrati sa Srpkinjom Olgom DanilovićPARIZ Hrvatske tenisačice Petra Martić i Jana Fett poražene su u 2. kolu grand slam turnira Roland Garros u Parizu.


Martić je izgubila od Belgijanke Elize Mertens s 4-6, 3-6, dok je od Fett bila bolja Čehinja Marie Buzkova s 2-6, 2-6.


Martić (WTA-81.) je za sat i pol igre poražena od 27. igračice svijeta, koja se ponovno pokazala nedodirljivom za Petru jer je dobila sva četiri međusobna dvoboja. Belgijanka je imala trostruko više winnera (30-10) i bila je aktivnija u meču sa Dućankom. Petra je u svakom setu gubila svoje servise kod 3-4, imala je tri asa i pet dvostrukih pogrešaka prri servisu, a ubačaj prvoga servisa bio je tek 53 posto.
Fett (WTA-135.) nije imala šanse protiv Bouzkove, 42. igračice svijeta, koja je u jučer započetom meču, a prekinutom zbog kiše,vodila s 6-2, 1-0. U današnjem nastavku Fett je osvojila dva gema, imala je puno više winnera od Čehinje (25-6), ali i neprisiljenih pogrešaka (31-13).


Bio je ovo njihov prvi međusobni sraz.


U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatsku još samo predstavlja Donna Vekić, koja će u 3. kolu igrati sa Srpkinjom Olgom Danilović.