Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ATP Zadar Open

Dujmenović: "Radujemo se novom izdanju turnira"

Autor: Marija Orešković

28.03.2023. 20:00
Dujmenović:

Foto: Marija Orešković



Niz uzbudljivih teniskih dvoboja odigran je u Petrčanima na turniru ATP Falkensteiner Punta Skala Zadar Open iz serije Challenger 75. Pobjednik trećeg izdanja je Talijan Alessandro Gianessi (ATP 261), koji je u finalu, nakon gotovo tri i pola sata, savladao Austrijanca Sebastiana Ofnera sa 6:4, 5:7, 7:6 (8). U tie breaku Ofner je imao meč loptu na svom servisu kod 6:5, no, Gianessi je osvojio tri poena zaredom i zaključio meč za četvrti naslov na ATP Challengeru. U finalu parova Nino Serdarušić i Francuz Manuel Guinard savladali su Ivana i Mateja Sabanova sa 6:4, 6:0. Zagrepčaninu je to bio drugi naslov u karijeri u paru na ATP Challengeru.


– Hvala svim natjecateljima, onima su sudjelovali u organizaciji, gledateljima, koji su došli, kao i onima koji su pratili izravne prijenose. U finalu smo vidjeli vrhunski meč, u kojem smo svi mogli uživati i radujem se novom izdanju turnira – kazao je Toni Dujmenović, direktor turnira.


– Iza nas je treća godina turnira. Prva je bila vrlo zahtjevna zbog korona mjera, kao i druga, osim što je druga po tom pitanju bila malo bolja, ali i dalje veoma izazovna. Pokušali smo popraviti sve eventualne minuse iz prethodnih godina i, nadamo se, doveli turnir na razinu primjerenoj ovakvoj vrsti događaja. Potrebno je puno truda, s obzirom na to da riječ o cjelogodišnjem projektu, a dva mjeseca koja prethode turniru su poprilično intenzivna i traže puno truda, Međutim, sve se na kraju isplati, što nam je veliko zadovoljstvo – zaključio je Dujmenović, uz kojeg su nagrade i trofeje uručio i Vladimir Jovanovski, direktor Hrvatskog teniskog saveza. Riječ je o trofejima od autohtonog dalmatinskog kamena iz Popovića kod Benkovca, a izradio ih je zadarski kamenoklesar Marino Katuša.