Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

POBJEDNIK AUSTRALIAN OPENA

ATP ljestvica: Sinner ostao četvrti, ali smanjio zaostatak za vodećima

Autor: Hina

29.01.2024. 10:16
ATP ljestvica: Sinner ostao četvrti, ali smanjio zaostatak za vodećima

Foto: Reuters



Talijanski tenisač Jannik Sinner, pobjednik Australian Opena, nije napredovao na novoj ATP ljestvici te je ostao na četvrtom mjestu, ali se bodovno prilično približio svim konkurentima ispred sebe.


Srbin Novak Đoković je ostao prvi na ljestvici premda je u Melbourneu obranio tek 800 od ukupno 2000 bodova koliko je osvojio prošle godine kada je podigao pehar pobjednika na prvom Grand Slam turniru godine. Đoković sada ima 9855 bodova, a vrlo blizu njega je Španjolac Carlos Alcaraz koji ima 9255 bodova.


Treći je ostao Rus Danil Medvedjev koji je na 8765 bodova, s tim da je Medvedjev mogao skočiti na drugo mjesto da je pobijedio Sinnera u finalu Australian Opena. Sinner ima 8310 bodova i taj se kvartet odvojio od ostatka pratnje.




Među najboljih sto i dalje su dvojica Hrvata. Borna Ćorić je napredovao za tri mjesta te je trenutačno 37., dok je Borna Goja napravio dva koraka unatrag i sada je na 91. mjestu. Duje Ajduković je popravio plasman za šesnaest pozicija i sada je na 125. mjestu, a prema naprijed je otišao i Dino Prižmić koji je trenutačno na 169. mjestu.


Vrijedi istaknuti kako je Marin Čilić u ovom trenutku 1044. na ljestvici.