ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Lovre Klanac

Tajnik MNK Posedarje: " Ovo je tek početak. Novi cilj je Druga liga"

Autor: Alen Plahinek

10.05.2024. 11:13
Tajnik MNK Posedarje:

Foto: MNK Posedarje



Osnovani 2023. godine, prvaci Četvrte lige Udruge za mali nogomet Zadarske županije u 2024. godini. Bajkovito izgleda početak Malonogometnog kluba Posedarje koji ne misli stati na ovome jer su Posedarci poznati po svojim nogometnim vještinama.


– Da ne budem lažno skroman, očekivali smo titulu. Mi u Posedarju oduvijek smo bili jako dobri malonogometaši, samo što nikada nismo imali svoj klub. Jako puno Posedaraca je nastupalo po raznoraznim klubovima u malonogometnoj ligi, kao momčad Posedarja sudjelovalo se na turnirima, ali nikako se odvažiti na taj »ozbiljniji« korak. Dolaskom novog vodstva u Futsal ligu rodila se ideja o našem klubu i dosta brzo te s puno volje smo krenuli u uspostavljanje kluba – kazao je Lovre Klanac, tajnik Posedarja dodajući kako unatoč ovoj »sjajnoj« strani medalje im i ona druga.


Pokrivanje troškova


– Nažalost funkcioniramo bez općinskog novca, iako se zovemo Posedarje. Nadam se da će se možda to promijeniti. Živimo od sponzora i mnogo vlastitog troška, ali eto to je očito tako. Kad imate jako veliku volju da nešto uspije, onda malo »zažmirite« na svoje novce. Ove sezone smo nabavili dresove koji će nam sada služiti neko dogledno vrijeme, tako da u novoj sezoni nećemo imati trošak na njih. U suštini liga, put, dresovi, nekih 4000 eura nas je koštalo. Zvuči malo, ali trebate naći te novce. Za sljedeću sezonu ćemo trebati oko 2000.





Po pitanju sastavljanja momčadi nije bilo nikakvih problema jer je velika većina Posedaraca željna braniti boje svojeg mjesta.


– Kad smo se uspostavili i prijavili za Četvrtu ligu, jako puno momaka koji igraju u, primjerice Kaneli iz Raštana, Murvici, i slično, koji su u Prvoj ligi, su otišli od njih i došli u našu momčad. Najlakše rečeno, nema ljepšeg nego igrati za svoje mjesto. Za sljedeću sezonu plan je jasan i jednostavan, idemo na prvo mjesto i želimo ući u Drugu ligu – istaknuo je Klanac dodajući kako su znali imati poteškoća oko sastavljanja momčadi za određeno kolo.


Dva kluba


– Ima dosta onih koji igraju i za nas i za Hrvatski vitez. Ipak Vitez je primarni klub u našem mjestu i sasvim je normalno da moraju ići s klubom na gostovanja. Nama je to znalo stvarati manje probleme jer je onda nama nedostajalo ljudi, ali dobro, preživjeli smo. U dobrim smo odnosima s Hrvatskim vitezom, na kraju dana svi smo mi u malonogometnom klubu njihovi navijači, jednako kao što su i oni naši navijači, no želim naglasiti kako se radi o dva različita kluba, gdje svatko ima svoju autonomiju. Koliko su dobri odnosi najbolje govori da je naš voditelj ujedno i trener Hrvatskog viteza Ivan Šimurina – objasnio je Klanac koji je za sportske lokalne prilike bio jedan od »pionira« glede uporabe društvenih mreža.


– Znam koliku važnost imaju i želio sam time podići prvo Vitez, a sada i MNK. Ima tu jako puno posla, tražim nekoga, pogotovo nekog mlađeg, tko bi mogao se time više baviti, jer se jako teško sve stiže sada. Da bi klub normalno funkcionirao, smatram da treba barem deset ljudi koji imaju želje i volje raditi – zaključio je Klanac.