ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Atletičarka AK Alojzije Stepinac

Svestrana sportašica Lukrecija Krstičević osvojila novu državnu medalju

Autor: Portal ZL

18.09.2023. 15:29
Svestrana sportašica Lukrecija Krstičević osvojila novu državnu medalju

Foto: AK Alojzije StepinacU Zagrebu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniorke i mlađe seniore. Atletičarka Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra Lukrecija Krstičević osvojila je brončano odličje u vrlo zahtjevnoj disciplini – utrci na 3000 m sa zaprekama. 


Lukrecija je 18-godišnja djevojka koja obožava trčanje na duge staze.  Sudjeluje na svim dostupnim dugoprugaškim utrkama, bez obzira na podlogu. Tako se već okitila brončanom medaljom na Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju za juniorke u Solinu te srebrnom medaljom u utrci na 3000 metara zapreke na juniorskom PH u Čakovcu. U povijesti će ostati zapisana kao pobjednica utrke preko Pelješkog mosta upriličene povodom puštanja mosta u promet.


U listopadu je očekuju dva državna prvenstva, u cestovnom trčanju i krosu, kojima su domaći Šibenik i Medulin.
Lukrecijina kolekcija medalja je pozamašna i predstavlja zamjenu za istinsku ljubav prema sportu. Novac u ovoj priči ne postoji, on se samo troši kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi. Kako u atletici, tako i rukometu i veslanju, sportovima u kojima Lukrecija također aktivno sudjeluje.