Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Svjetski veslački kup

Sve hrvatske posade izborile polufinalne utrke regate Svjetskog kupa u Luzernu

Autor: Hina

07.07.2023. 21:26
Sve hrvatske posade izborile polufinalne utrke regate Svjetskog kupa u Luzernu

Foto: Ivana i Josipa Jurković/Foto PIXSELL

Sve polufinalne utrke na programu su u subotuLUZERN  Nakon što su braća Valent i Martin Sinković već u petak ujutro nakon kvalifikacijskih utrka osigurali plasman u polufinale dvojaca na pariće posljednje ovogodišnje regate veslačkog Svjetskog kupa u Luzernu, poslijepodne su polufinala izborile i preostale tri hrvatske posade, sestre Ivana i Josipa Jurković, odnosno braća Anton i Patrik Lončarić u dvojcima te Damir Martin u samcu


Sestre Jurković su u svojoj utrci repesaža zauzele drugo mjesto s vremenom 7:07.58 minuta, što je za osam i pol sekundi brže od vremena u jutarnjim kvalifikacijama. Ispred njih su bile Čileanke Melita i Antonia Abraham sa 7:04.73.


Braća Lončarić su u svojoj četvrtfinalnoj skupini zauzeli treće mjesto, posljednje koje je vodilo u polufinale s vremenom 6:28.32 minute. Osječani su imali situaciju pod kontrolom jer su ispred četvrtih Čeha Tomaša Sisme i Lukaša Helesica imali gotovo dvije i pol sekunde prednosti, a gotovo isti je bio i njihov zaostatak za drugim Litvancima Dovydasom i Domantasom Stankunasom. Prvo mjesto osvojili su Irci Ross Corrigan i Nathan Timoney.
Damir Martin je u svojoj četvrtfinalnoj skupini samaca bio drugi s vremenom 6:50.35. Nakon što je u prvoj polovici staze zauzimao treće mjesto, Martin se probio na drugu poziciju u drugom dijelu te ostao na njoj. Ispred njega bio je samo Danac Sverri Nielsen sa 6:47.02, a iza njega Finac Joel Naukkarinen sa 6:52.19.


Sve polufinalne utrke na programu su u subotu.