Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najbolje momčadi županije

Počeo malonogometni turnir Murvica 2023. u čast Miru Suraću

Autor: Alen Plahinek

07.07.2023. 18:09
Počeo malonogometni turnir Murvica 2023. u čast Miru Suraću

Foto: MATEJ NIMAC/MNK MURVICA



U Murvici je preksinoć počeo malonogometni humanitrani turnir u čast Miru Suraću. Hrvoje Čulina, voditelj MNK Murvica i jedan od glavnih organizatora ovog turnira, prisjetio se svog velikog prijatelja.


– Prvi dan posjećenost turnira je bila ogromna. Malonogometni turnir u Murvici organizira se već više od 20 godina, a kako nas je ove godine prerano napustio naš prijatelj Miro, odlučili smo to napraviti nju u čast. Miro je bio više od prijatelja, on je bio prava zvijezda, kako kluba tako i našeg mjeta.





Konstatno nas je vukao naprijed. U selu, kako to obično biva, ima više »struja«, svatko povlači na svoju stranu, a Miro je bio dobar sa svima i sve nas ujedinjavao. Njemu u čast oslikali smo i mural, za koji su zaslužni i MNK Murvica, kao i cijelo selo – kazao je Čulina te istaknuo pojedinosti vezane uz turnir.


– Radi se o pozivnom turniru, a došlo je najboljih osam momčadi iz Prve županijske malonogometne lige. Prvog dana natjecanja gledali smo vrhunske utakmice, a bit će ih još sigurno. Želim zahvaliti svim momčadima na odazivu i pozvati sve gledatelje da dođu uživati u vrhunskom malom nogometu. Nadam se da će se ovaj turnir nastaviti i druge godine – kazao je Čulina.



Miro Surać bio je 26-godišnji nogometni sudac, djelatnik Nogometnog kluba Abeceda ZDC. Iznenada je preminuo u siječnju ove godine, nakon što je pozlilo tijekom suđenja na utakmici Druge ŽMNL. Unatoč pokušajima oživljavanja, mladi život odličnog sportaša prekinut je upravo na utakmici.


Bio je sudac, delegat i vjerni pratitelj i prijatelj svih nogometnih zbivanja u svoj Murvici, ali i cijeloj Zadarskoj županiji.