Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

CIJENJENI STRUČNJAK

Struka Zadra dobila veliko pojačanje: Rajko Vidaković preuzima omladinski pogon

Autor: Paulo Sarić

21.06.2023. 17:45
Struka Zadra dobila veliko pojačanje: Rajko Vidaković preuzima omladinski pogon

Foto: ŠIME ZELIć/KK ZADAR



Četiri mjeseca nakon što je napustio klub, cijenjeni stručnjak za rad s mladim igračima Rajko Vidaković vratio se u Zadar, gdje će preuzeti funkciju voditelja omladinskog pogona kluba s Višnjika. Vidaković je sezonu započeo kao trener najmlađe omladinske kategorije Zadra s kojom je uspješno nastupao u Jedinstvenoj pretkadetskoj ligi, da bi početkom godine sporazumno raskinuo ugovor s klubom u kojem je proveo posljednjih 13 godina i preselio u Dubrovnik, gdje je bio zadužen za rad s najtalentiranijim mladim košarkašicama Raguse te je ujedno i asistirao trenerici Cvetani Matić na klupi prve ekipe.


U kratkom razdoblju u Gradu Svetog Vlaha, Vidaković je osvojio dvostruku seniorsku krunu s Dubrovčankama koje su uvjerljivo slavile u Kupu Ružica Meglaj-Rimac i obranile naslov prvakinja Hrvatske, a na Višnjiku će biti zadužen za koordiniranje rada i razvoja budućnosti zadarske košarke. Ogroman broj talentiranih mladih košarkaša Zadra, koji trenutno ima jednu od najpotentnijih generacija u posljednjih dvadesetak godina, već je prošao školicu trenera Vidakovića koji će u budućnosti biti zadužen za vođenje kompletnog omladinskog pogona Zadra, a u planu je da preuzme i važnu ulogu u organiziranju rada klupske akademije nakon njezinog pokretanja.


Vidaković je ugovor sa Zadrom potpisao na tri godine, a prvi potezi će mu biti analiza stanja u omladinskom pogonu te podjela uloga stručnom kadru kojeg ima na raspolaganju.


Foto: ŠIME ZELIĆ/KK ZADAR