Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

PREMIER LIGA

Spektakl na Etihadu! City i Tottenham u ljepotici kola podijelili bodove

Autor: Hina

03.12.2023. 19:53
Spektakl na Etihadu! City i Tottenham u ljepotici kola podijelili bodove

Foto: Reuters



U posljednjoj utakmici 14. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City i Tottenham Hotspur su igrali 3-3 (2-1).


U startu sjajne utakmice u prvom je planu bio kapetan gostiju Son koji je u 6. minuti iz protunapada doveo svoju momčad u vodstvo, a tri minute potom je poravnao autoglom kada je koljenom skrenuo loptu u vlastitu mrežu. City je poveo preko Fodena u 31. minuti nakon filigranske malonogometne akcije, no sredinom nastavka Lo Celso je preciznim udarcem sa 20-ak metara poravnao na 2-2 u 69. minuti.


Domaći su do nove prednosti stigli u 81. minuti kada je Grealish natrčao na prizemni ubačaj Haalanda i zabio za 3-2 da bi na konačnih 3-3 poravnao Kukuševski nadskočivši kea u 90. minuti.




Joško Gvardiol igrao je za City do 87. minute kada je u igru za domaće ušao Mateo Kovačić.


City je ovim remijem ostao treći sa 30 bodova, tri manje od vodećeg Arsenala, a jednim manje od drugog Liverpoola. Tottenham je, pak, pet sa 27 bodova, dva manje od četvrte Aston Ville, a jednim više od šestog Newcastle Uniteda.


Ranije u nedjelju je Liverpoola stigao do dramatične 4-3 (2-2) domaće pobjede protiv Fulhama. Liverpool je da puta vodio u prvom poluvremenu, ali gosti su se dva puta vraćali.  Prvo se sjajan slobodni udarac Alexander-Arnolda odbio od gostujućeg vratara Lena (20-ag) u mrežu, no Wilson (24) je vrlo brzo potom poravnao. MacAllister (37) je fenomenalnim udarcem s distance pogodio za 2-1, samo da bi Tete (45+3) u sudačkoj nadoknadi iz gužve nakon kornera izjednačio na 2-2. Kada je De Cordova-Reid (80) doveo Fulham u vodstvo činilo se kako će Liverpool kiksati, ali su Endo (87) i Alexander-Arnold (88) preciznim udarcima s ruba kaznenog prostora kreirali preokret.