Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

EURO U-21

Španjolci nakon produžetaka stigli do polufinala EURO-a, Izraelcima penali protiv Gruzijaca

Autor: Hina

02.07.2023. 08:15
Španjolci nakon produžetaka stigli do polufinala EURO-a, Izraelcima penali protiv Gruzijaca

Španjolska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuske i Ukrajine koji je na rasporedu danas (21 sat) u Cluj-Napoci



BUKUREŠT  Španjolski nogometaši do 21 godine igrat će u polufinalu Europskog prvenstva za svoj uzrast, nakon što su u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju odigranom u Bukureštu svladali vršnjake iz Švicarske s 2-1 u produžetku.


Sergio Gomez je u 68. minuti postigao vodeći pogodak za Španjolce. Švicarci se nisu predavali i do izjednačenja su došli u prvoj minuti sučevog dodatka, a strijelac je bio Zeki Amdouni. Pobjednik je odlučen u dodatnih 30 minuta, a konačnih 2-1 za Španjolsku postavio je Juan Miranda pogotkom u 103. minuti.


Španjolska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuske i Ukrajine koji je na rasporedu danas (21 sat) u Cluj-Napoci.




U prvom četvrtfinalu odigranom u Tbilisiju reprezentacija Izraela je boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-3) svladao izabranu vrstu Gruzije. U osnovnih 90 minuta, kao i u 30 minuta produžetka, pogodaka nije bilo.


Izraelcima će se u dvoboju za plasman u finale suprotstaviti bolji iz susreta Engleske i Portugala koji je na rasporedu danas  (18 sati) u Kutaisiju.


Europsko nogometno prvenstvo do 21 godine
ČETVRTFINALE
Gruzija - Izrael        3-4 (0-0, 0-0) - raspucavanje s 11 metara
Španjolska - Švicarska  2-1 (1-1) - produžetak