Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

FA Cup

Southampton se pridružio premireligašima u osmini finala, Oršiću 63 minute

Autor: Hina

28.01.2023. 18:51
Southampton se pridružio premireligašima u osmini finala, Oršiću 63 minute

Foto: Reuters



Nogometaši Southamptona prošli su četvrto kolo engleskog FA kupa, na domaćem su terenu s 2-1 svladali drugoligaša Blackpool.


Nije imao ugodan posao Southampton protiv trenutačno pretposljednjeg kluba na ljestvici engleskog Championshipa. Do kraja je Southampton strahovao za pobjedu, ali je ipak uspio proći dalje i to najviše zahvaljujući svom obrambenom igraču Romainu Perraudu. Naime, Francuz je postigao oba gola za domaćina, u 22. i 62. minuti za 2-0. Konačan rezultat je postavio Patino u 67. minuti.


Duje Ćaleta-Car nije bio u konkurenciji za Southampton za ovaj susret, dok je hrvatski reprezentativac Mislav Oršić počeo utakmicu te je igrao do 63. minute kada je zamijenjen.




Dalje je prošao Bristol City koji je pobijedio West Bromwich s 3-0, a čak će se pet utakmica ponavljati, s tim da će drugi puta subotnji gosti biti domaćini. Šansu za prolaz na domaćem terenu nije iskoristio Fulham koji je odigrao 1-1 protiv drugoligaša Sunderlanda. Gosti su u nadoknadi čak postigli pogodak za 2-1, ali je potom VAR poništio gol i spasio Fulham koji će tako imati drugu šansu, ali u gostima.


U nedjelju se sastaju Brighton – Liverpool, Stoke – Stevenage i Wrexham – Sheffield United, dok je u ponedjeljak na rasporedu dvoboj Derby County – West Ham. U petak je Manchester City s 1-0 pobijedio Arsenal u apsolutnom derbiju ove faze natjecanja.