Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

VATERPOLO

Slavko Ćalić: Vidim se u klubu kao što je Zadar

Autor: Šime Ćurko

05.10.2023. 13:16
Slavko Ćalić: Vidim se u klubu kao što je Zadar

Foto: Mate Komina



Goran Jovančević, trener vaterpolista Zadra 1952, nakon domaćeg uspjeha u prvom kolu regionalne lige protiv Splita (12:9) p(r)ozvao je »povjesničare« na provjeru je li to prvi put da je njegova momčad sezonu počela pobjedom. Pogled unatrag otkiva da nije, jer Zadar je na početku sezone 2019./20. u svom bazenu svladao Medveščak, dok je u ostalih pet pokušaja izgubio.


Kako bilo, na Višnjiku mogu biti zadovoljni s uvodna tri boda osvojena u dvoboju koji će se osim za regionalnu ligu računati i za Prvenstvo Hrvatske. Protiv Splita predstavila su se četvorica novih igrača.


Na vratima je 13 obrana upisao Roko Lazić, Slavko Ćalić je postigao pet golova iz šest pokušaja, a značajan doprinos početnom uspjehu dali su Domagoj Butić i povratnik Toni Grozdanić.




– S Ćalićem smo dobili mirnoću u napadu, ima instinkt za gol i u sportu takve igrače nazivamo kilerima. Lazić daje sigurnost na golu, što puno znači za obrambenu izvedbu momčadi. Iako smo u prvoj četvrtini prelagano primili tri gola.


Butić ima veliku energiju, a jako mi je drago što nam se vratio Toni Grozdanić. Postigao je i gol, istina iz situacije iz koje se ne šutira, ali to smo već zaboravili – rezimirao je Jovančević.



Iza Ćalića je međunarodna karijera (Francuska, Italija, Švicarska), a čak 11 sezona nastupao je za Mornar, čiji je kapetan bio pet sezona. U dva je navrata sa Splićanima stigao do polufinala Eurokupa (2016. i 2017.), a ujedno je završio i treći u prvenstvu Hrvatske.


To su njegove dvije najbolje godine s Mornarom. S hrvatskom reprezentacijom bio je europski U-17 prvak 2011. godine, u Rijeci, i treći s U-19 2010. godine, u Stuttgartu. Svakako, zanimljiva karijera. Nakon samo jednog nastupa nije teško zaključiti da Zadar odavno u svojim redovima nije imao takvog igrača.


– Kontaktirao me moj dugogodišnji prijatelj Marin Stipić, koji je sada na klupi s trenerima Jovančevićem i Ivo Radetićem, i predložio mi dolazak u Zadar. Prihvatio sam jer se vidim u pozitivnoj priči koju živi ovaj klub. U momčadi je puno mladih igrača koji hoće napredovati i pokazati se u najboljem izdanju. To je svakoj momčadi potrebno – rekao je Ćalić, koji se kratko osvrnuo i na utakmicu sa Splitom.


– Išla me realizacija, i raduje me što pomogao suigračima. Žao mi je što se kao momčad nismo ranije skupili, i još malo posložili taktiku, ali na kraju je sve bilo kako treba i dobro će nam doći ovi bodovi.


U drugom kolu u subotu Zadrane očekuje gostovanje kod Medveščaka.


– Treba raditi taktički dio, da bude manje pogrešaka i da kolektivno izgledamo još bolje. U tom dijelu sigurno ćemo napredovati u sljedećim utakmicama – zaključio je Ćalić.