Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kup Marjana

Sjajni rezultat taekwondoaša Plovanije u Splitu

Autor: Portal ZL

28.11.2023. 12:19
Sjajni rezultat taekwondoaša Plovanije u Splitu

Foto: TK Plovanija



Mladi taekwondoaši Taekwondo kluba Plovanija nastupili su na Kupu Marjana u Splitu.  Ovo je prvo natjecanje gdje su bili uključieni i naše najmlađe natjecatelje u kicku. Lara Strsoglavec , Benjamin Brkljača, Viktoria Čačić, Mia Milić i Manuela Paić su bili njihovi najmlađi natjecatelji, a su izborili vrhunske rezultate te su u konkurenciji djevojčica izborili drugo ekipno mjesto. U priopćenju su iz TK Plovanija naveli kako je zadovoljstvo djece i učenje puno važnije od rezultata.


– Važno je naglasiti kako našim najmlađim sportašima pristupamo pažljivo u skladu s njihovom dobi i razvojnim fazama, naglasak tako uvijek stavljamo na zabavu, učenje i razvojne vještine, a ne isključivo na rezultate. Treneri i roditelji su tako ključna uloga u podršci djece, bez obzira na rezultate natjecanja. Ovog puta rezultati su bili i bolji od očekivanih, tako je : Lara Strsoglavec osvojila srebro, Benjamin Brkljača srebro, Viktoria Čačić zlato, Mia Milić broncu te Manuela Paić je za četiri boda razlike izgubila ulazak u polufinale, ali prethodne pobjede su također bile odlične. U konkurenciji mlađih kadetkinja Leona Lleshi (-33kg) nastupila je u A konkurenciji do crnog pojasa, zaustavljena je borbu prije polufinala. Mlađi kadeti Maks Baraba (-51kg) u polufinalu slavio je pobjedom, no zbog ozljede nije uspio nastupiti u finalnoj borbi te je tako osvojio drugo mjesto. Juniorka Nika Kulaš (-55kg) u jednoj od najtežih kategorija zasjela je na treće mjesto. Junior Šime Buovac (-68kg) u finalnoj borbi osvojio je zlato.  S natjecanja smo se vratili sa 7 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 2 bronce – stoji u priopćenju kluba te se nastavlja.
– Rezultatima smo zadovoljni kako naših najmlađih natjecatelja tako i starijih jer je ovo natjecanje natjecanje A klase i jedno je od najtežih.  Iduće natjecanje je već ovaj vikend u Širokom Brijegu u BIH, te odmah nakon toga krećemo na natjecanje u Zagreb na Maksimir KUP gdje će uz velike i najmlađi imat priliku ponovno nastupiti – zaključili su iz kluba.