Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pripreme u Opatiji

Sesar objavio popis za pretkvalifikacije za EuroBasket: Hrvatska u Opatiji bez NBA i euroligaških imena

Autor: Katarina Blažević

29.06.2023. 17:15
Sesar objavio popis za pretkvalifikacije za EuroBasket: Hrvatska u Opatiji bez NBA i euroligaških imena

Foto: Foto PIXSELL

Na popisu koji sadrži 16 imena nema Ivice Zupca, Darija Šarića, Luke Šamanića, Ante Žižića, Marija Hezonje... Hrvatska će 19. srpnja u opatijskoj dvorani ugostiti Irsku, a tri dana kasnije Luksemburg



RIJEKA Hrvatski košarkaški reprezentativci sljedeće srijede dolaze u Opatiju na trotjedne pripreme tijekom kojih će u dvorani “Marino Cvetković” odigrati i dvije utakmice pretkvalifikacija za EuroBasket, a izbornik Josip Sesar danas je objavio i popis igrača na koje računa za prvi dio ljetnog ciklusa, odnosno za posljednji krug spomenutih pretkvalifikacija.


Hrvatska će 19. srpnja u Opatiji igrati s Irskom, a potom tri dana kasnije na istom terenu s Luksemburgom, dok će 29. srpnja gostovati kod Irske, a 2. kolovoza kod Luksemburga. U drugom ljetnom ciklusu, od 12. do 20. kolovoza, Hrvatska će na turniru u Istanbulu tražiti prolazak u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.


Novoimenovani izbornik Josip Sesar objavio je popis na kojemu je 16 igrača, od kojih nema niti jednog NBA ili euroligaškog imena. Ante Žižić je zatražio slobodno ljeto zbog prinove u obitelji, dok će Mario Hezonja propustiti prvi dio ljetnog ciklusa zbog ozljede zadobivene u finalu španjolskog prvenstva.




S druge strane, izbornik je objavio da se čeka očitovanje NBA lige o broju dana u kojima mogu računati na njihove igrače, odnosno Ivicu Zupca, Darija Šarića te Luku Šamanića. Potonji će zajedno s Karlom Matkovićem igrati i ljetnu NBA ligu, zbog čega niti centra Cedevite Olimpije zasad nema u kadru.


Kako je Sesar ranije izjavio, još uvijek postoji nada kako će Bojan Bogdanović u budućnosti igrati za reprezentaciju, ali ovoga ljeta to sigurno neće biti slučaj. Također, zbog ozljeda na popisu nema niti Splitova Dominika Mavre i Zadrova Luke Božića.


– Radi se o igračima koji su u ovom trenutku spremni i s izraženom željom za nastupom u reprezentaciji. Krećemo u Opatiji gdje ćemo odraditi cijeli pripremni period do prve dvije službene utakmice s Irskom i Luksemburgom. Nakon toga odlazimo u Zagreb gdje ćemo trenirati tri dana do odlaska na gostovanje u Irsku i potom izravno za Luksemburg, nakon čega završavamo s prvim dijelom ljeta – objasnio je izbornik Hrvatske Josip Sesar.


Osim dviju utakmica pretkvalifikacija, Hrvatska će u opatijskoj dvorani odigrati i dvije pripremne utakmice. Naglićevu Slovačku ugostiti će 9. srpnja u susretu zatvorenom za javnost, dok će gledatelji 15. srpnja moći prisustvovati susretu s Kinom. S istim protivnikom Sesarovi igrači će igrati tri dana ranije, ali u Kranjskoj Gori. Inače, s Kinom će u Opatiju doći i predsjednik njihova košarkaškog saveza Yao Ming, legendarni NBA igrač.


Popis igrača: Borna Kapusta, Lovro Gnjidić, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Toni Perković, Roko Badžim, Luka Krajnović, Mateo Drežnjak, Lovro Mazalin, Renato Serdarušić, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Leo Menalo, Danko Branković, Antonio Vranković i Krešimir Ljubičić.