Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Odjeci derbija

Sesar: Nije bilo tenzija, Jusupa izuzetno cijenim

Autor: Andrija Dešpoja

10.02.2024. 15:14
Sesar: Nije bilo tenzija, Jusupa izuzetno cijenim

Foto: Mate Komina



Derbi 21. kola Premijer lige između Zadra i Dinama u Krešinom domu ponudio je sve ono što košarka može ponuditi. Utakmica koja je potrajala skoro dva sata obilovala je tenzijama, i na parketu, i s obiju klupa, i s tribina, no iz sportske perspektive najvažniji je veliki preokret domaće momčadi koja je gubila polovicom druge dionice 18 koševa (13:31), pa se vraćala sve do same završnice u kojoj je iskusniji, kvalitetniji i širi Zadar uspio nadjačati iznimno žilavu i čvrstu družinu predvođenu aktualnim izbornikom hrvatske košarkaške reprezentacije.


Zadrani su sigurno očekivali puno lakši posao u srazu s četvrtoplasiranim sastavom hrvatskog prvenstva, te su računali da će s manjom energetskom potrošnjom krenuti prema sutrašnjem abaligaškom gostovanju kod Crvene zvezde. Ipak, Dinamo se, kao i prošle sezone kada ga je s klupe predvodio Vladimir Anzulović, pokazao teško probavljivim i trebalo se uložiti puno truda da bi se ostalo u sedlu na čelu premijerligaške kolone.
– Dinamo je jako dobro ušao u utakmicu, a nama je trebalo vremena da se saberemo, no bili smo u napadu dosta sterilni i na poluvremenu smo mogli biti sretni sa samo sedam minusa. Znali smo da bez lakih poena i dobre obrane nećemo lako dobiti. Oni su dosta dobro čuvali loptu, ali naša obrana je u drugom poluvremenu bila bolja i mislim da smo teško, ali zasluženo pobijedili – kazao je trener Zadra Danijel Jusup nakon doslovno iskopane pobjede koja je vrlo lako mogla završiti i na strani gostiju. Njihov strateg Josip Sesar priznao je da je kvaliteta i širina na kraju donijela prevagu.


– Čestitke Zadru na pobjedi. Pohvalio bih sjajnu atmosferu koja se još od Jazina prelila na Višnjik, bila je poticajna za igru. Dobro smo otvorili utakmicu, čvrsto smo stajali, međutim neusporediv je naš budžet i budžet Zadra koji se u zadnje tri godine podigao, vidi se i po ABA ligi gdje će drugu sezonu zaredom igrati „play off“. Nikad nisam zadovoljan kada se izgubi, međutim mogu biti zadovoljan s dobrih 35 minuta u kojima smo dobro izgledali i parirali Zadru, kao što mogu biti zadovoljan kako smo zatvorili MVP-ja ABA lige, nije zabio niti jedan poen. Tu bih pohvalio svoju momčad – kazao je Sesar koji je onda razjasnio što se dogodilo po završetku utakmice kada se nije dogodilo uobičajeno rukovanje trenera dvaju klubova.
– Ma nije bilo nikakvih tenzija. Ja sam bio svojevremeno igrač kod Danijela Jusupa i iznimno ga cijenim kao trenera i na kraju utakmicu sam mu čestitao. Međutim, očigledno je bio malo danas nervozan, što mogu i razumjeti jer je utakmica bila izuzetno teška, kao i ona što je bila Zadru tri dana prije protiv Mege, i to je za razumjeti. Danijel je već i u godinama, na neke stvari se mora i malo sjesti, i razmisliti, ali ponavljam ja ga stvarno cijenim tako da oko te priče nemam nikakvih problema – istaknuo je strateg Dinama.