ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Atletika

Sandra Perković treća na mitingu Dijamantne lige u Oslu, bacila je svoj najbolji rezultat ove sezone

Autor: P. N.

15.06.2023. 22:15
Sandra Perković treća na mitingu Dijamantne lige u Oslu, bacila je svoj najbolji rezultat ove sezone

Foto: Foto REUTERS

Najbolji je to njezin rezultat ove sezone kojim je za osam centimetara nadmašila doseg s prošlotjednog otvaranja sezone u Parizu u kojem je osvojila drugo mjesto



Sandra Perković osvojila je treće mjesto u bacanju diska na mitingu Dijamantne lige u Oslu, nakon što je u šestoj seriji spravu bacila 65,26 metara.


Najbolji je to njezin rezultat ove sezone kojim je za osam centimetara nadmašila doseg s prošlotjednog otvaranja sezone u Parizu u kojem je osvojila drugo mjesto iza olimpijske pobjednice Valarie Allman.


I u današnjem je njihovom dvoboju Allman bila uspješnija, natjecanje je završila na drugome mjestu s hicem od 66,18 metara iz pete serije kojim je bila u vodstvu sve do pokušaja Nizozemke Jorinde van Klinken od 66,77 metara kojim je osigurala pobjedu.




Sandra Perković odmah je na početku natjecanja disk bacila 65,06 metara i zasjela na vodeću poziciju, druga je sa 65 metara bila van Klinken, a treća Allman sa 61,12 metara. Najbolja hrvatska atletičarka prvu je poziciju unatoč dvama iksevima držala sve do trećeg pokušaja Amerikanke, koja je sa 65,91 metara preuzela prvo mjesto. Sandra Perković je s hicima od 64,12 i 62,68 metara bila na drugom, a uskoro i trećem mjestu na kojem je i završila natjecanje.


U poretku bacačica diska vodi Allman s 23 boda, Sandra Perković ima 12, a van Klinken 11 bodova.