Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

SERIE A

Salernitana odgodila Napolijevo slavlje titule

Autor: Hina

30.04.2023. 17:28
Salernitana odgodila Napolijevo slavlje titule

Foto: Reuters



Proslava osvajanja naslova prvaka Italije nogometaša Napolija odgođena je za barem tri dana nakon što su u susretu 32. kola na svom stadionu protiv lokalnog rivala Salernitane odigrali 1-1 (1-1).


Nakon 1-3 poraza Lazija na gostovanju kod Intera ranije u nedjelju Napoliju je za teoretsko osiguranje trećeg naslova prvaka Italije, a prvog nakon 1990. godine, bila potrebna pobjeda protiv Salernitane na svom Diegu Maradoni. Kada je Olivera u 62. minuti bio najviši u skoku i glavom zabio za 1-0 činilo se kako će se upravo to i dogoditi te kako će Napoli osigurati “scudetto” šest kola prije kraja. No, u 84. minuti Dia je prihvatio loptu na desnom krilu, prevario Osimhena i zatim snažnim i preciznim udarcem iskosa svladao Mereta za konačnih 1-1.


Vodeći Napoli sada ima 79 bodova, 18 više od drugog Lazija pa mu je do kraja prvenstva za teoretsko osiguranje naslova potreban samo jedan bod iz šest utakmica ili da Lazio ne pobijedi u svih preostalih šest dvoboja. Salernitana je, pak, 14. sa 34 bodova, sedam više od 18. Spezije koja se nalazi u zoni ispadanja.




Domagoj Bradarić je igrao za Salernitanu do 68. minute.


Lazio je ranije u nedjelju poveo protiv Intera golom Felipea Andersona u 30. minuti, ali u nastavku je Inter preokrenuo s dva gola Lautara Martineza (77, 90) i jednim Gosensa (83). Marcelo Brozović je odigrao svih 90 minuta za Inter.


Ovom pobjedom Inter je skočio na četvrto mjesto sa 57 bodova, koliko imaju i peti Milan te šesta Roma.


Martin Erlić odigrao je svih 90 minuta za Sassuolo koji je preokretom na svom terenu svladao Empoli sa 2-1 (0-1). Goste je u vodstvo doveo Cambiaghi (11) da bi kapetan domaćih Berardi (82, 90+7-11m) s dva gola u završnici donio tri boda svojoj momčadi.


Sassuolo je 10. sa 43 boda, a Empoli 15. sa 32.


Sljedeća prilika za konačno rješenje pitanja prvaka u Italiji tako će biti u srijedu kada će Lazio ugostiti Sassuolo i ako ne pobijedi onda će Napoli biti prvak. Ako Lazio i pobijedi, Napoli će u četvrtak imati priliku proslaviti naslov u Udinama ako ne izgubi od domaćeg Udinesea.