Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

ATP Monte Carlo

Rune preokrenuo Sinnera i otišao u finale

Autor: A.P.

15.04.2023. 23:06
Rune preokrenuo Sinnera i otišao u finale

Foto: Reuters



U drugom polufinalu pojedničane konkurencije susreli su se Holger Rune i Jannik Sinner, koji je u konačnici izvukao “deblji kraj”.  U meču koji je počeo mnogo kasnije od predviđenog zbog kiše koja je tijekom cijelog subotnjeg popodneva padala u kneževini, Rune se uspio domoći finala preokretom nakon gotovo tri sata igre. Na kraju je bilo 1:6, 7:5 i 7:5 za mladog Danca.


Bio je to vrlo nabrijan, ali ne i kvalitetan meč, baš poput prvog pojedinačnog polufinala.


Sinner je fantastično ušao u meč i nakon samo pola sata igre doslovno pregazio Runea s velikih 6:1. Tada kada je Sinner igrao fantastično dogodilo mu se ono što je skoro najmanje htio, a Rune je to priželjkivao – pala je kiša. Nakon prekida dvojica modernih gladijatora vratili su se na teren i pružili malo više od dva sata velike borbe. Prekid je puno bolje došao Runeu koji u prvom setu praktički nije postojao, dok je u drugom, nakon prekida, odlično krenuo i za tili čas našao se na 3:0. Sinner se uspio vratiti u meč vrativiši break prednosti za 5:4 u korist protivnika, no to je bilo sve od njega. U 13. – oj igri drugog seta, Talijan je popustio i Rune s ukupnom četvrtom set loptom odvodi meč u “majstoricu”.




U iznimno tvrdom i izjednačenom trećem setu činilo se kako će ovaj meč otići u tie – break, pa kako bude. No, ponovno 13. igra bila je kobna za Talijana. Iako je u dva gamea u tom setu “visio” na svojem servisu, uvijek je uspio iščupati i uzeti game, no u tom, nesretnom, 13. – om iz prve break lopte, odnosno meč lopte Rune uzima sve.


Rune će se tako u finalu od 14.30 sati za titulu boriti protiv Rusa Andreja Rubleva koji je također nakon gubitka prvog seta i problema radi kiše, s 2:1 pobijedio Taylora Fritza.