Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

KREŠIMIR MARAKOVIĆ

Trener Rukometnog kluba Zadar 1954 rezimirao proteklu sezonu

Autor: Alen Plahinek

11.05.2023. 22:04
Trener Rukometnog kluba Zadar 1954 rezimirao proteklu sezonu

Foto: RK Zadar 1954



Proteklog su vikenda zadarski rukometni prvotimci pobjedom zaključili sezonu u 1. HRL – Jug. Kada se sve zbroji i oduzme, Zadar 1954 je točno u sredini, na šestom mjestu. Porazgovarali smo s njihovim trenerom, Krešimirom Marakovićem te rezimirali ovosezonski nastup.


– Ukratko rečeno, sezona je zadovoljavajuće prošla i ovo je realan rezultat. Etablirali smo se u Prvoj ligi, bilo je prilike i za malo bolji plasman, ali svi smo zadovoljni kako je završilo. Prvi dio sezone nam je bio jako dobar do zatvaranja Mocira. Onda smo imali dva mjeseca pauze kada smo bili bez dvorane, što nam je poremetilo ritam.


Drugi dio sezone je bio malo slabiji, ali dobro. Pobjedom smo završili sezonu, tako da u novu ulazimo s pozitivnom atmosferom – kaže Maraković, dodajući kako u Zadru igraju gotovo samo domaći igrači, te uvijek ima mjesta i za razvoj mladih talenata.




– Situacija je takva kakva je. Imamo jednog igrača iz Šibenika koji se doselio u Zadar zbog posla, pa trenira i igra s nama, dok sve ostalo su domaći dečki. Trenutačno smo razvojni klub za mlade i one koji vole i guštaju u rukometu. Lijepo je raditi s takvim ljudima koji s voljom i motivom dolaze trenirati i daju sve od sebe.



Što se mladih tiče, Loris Hromin je samo jedan iz te sjajne U-17 generacije. Osim njega ima još nekoliko dečkiju koji bi bez problema mogli igrati za reprezentaciju. Drago mi je što se Loris istaknuo u očima reprezentativnih trenera i što je dobio priliku – objasnio je Maraković te još jednom čestitao i pohvalio Hromina na odličnim igrama i trudu koji ulaže.


Neosvojiva tvrđava


Zadrani na domaćem terenu gotovo dvije pune sezone ne znaju za poraz, dok se u gostima muče.


– Problem u gostima je što ne idu svi igrači, međutim to je prilika za one s manjom minutažom da više igraju, tako da i tu opet možemo izvući nešto pozitivno. Kroz iskustvo skupljeno u gostima, kasnije kod kuće ti igrači pokazuju bolju igru. A s druge strane, doma je doma.


Dečki kada igraju u svojoj dvorani igraju s većom motivacijom i drukčiji je osjećaj. Potrudit ćemo se da sljedeće sezone bude i bolje u gostima. Cilj nam je svake godine buditi bolji, tako da vidimo da na gostovanjima trebamo poraditi. Hoće li to značiti da ćemo uspjeti dogurati to kvalifikacija za Premijer ligu ili ići izravno, ne znam – objašnjava Maraković te dodaje kako je na početku sezone nedostajalo malo sreće.


– Izgubili smo nekoliko utakmica s jedan ili dva razlike, tako da smo mogli biti drugi na tablici pa bi se možda i sve drukčije odvijalo. Pobijedili smo i Karlovac kod kuće, a kod njih smo u zadnjoj sekundi izgubili bod. Karlovčani su bili daleko najjača momčad u našoj ligi, a mi smo s njima bili ravnopravni, što nam daje dodatan motiv.



Sjajne generacije


Posljednjih nekoliko godina zadarski rukometni klubovi izmjenjuju se u mlađim selekcijama, od generacije do generacije, na mjestu prvaka Dalmacije, što u konačnici dovodi do svijetle rukometne budućnosti u Donatovom gradu.


– Praktički u svim generacijama Zadar je prvak Dalmacije, što mi, što Zadar 2013. Kroz godine privuklo se jako puno djece i jako kvalitetne djece koja bi mogla nositi zadarski seniorski rukomet dugo godina. Prije ovoga bila je jedna generacijska »rupa« u kojoj, nažalost, nije bilo toliko zainteresirane djece.


Naš klub se konsolidirao i krenuo od najmlađih, od mini rukometa pa prema dalje. Rezultati govore da se kvalitetno radi i optimističan sam po pitanju rukometne budućnosti u našem gradu – istaknuo je Maraković.