Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Skupština RK Biograd

Mate Pešić zamijenio Ivana Buovca

Autor: Šime Ćurko

21.12.2023. 11:31
Mate Pešić zamijenio Ivana Buovca

Foto: Luka Jeličić



Nakon dvije godine mandata Ivan Buovac napustio je dužnost predsjednika Rukometnog kluba Biograd, a na njegovo mjesto je imenovan Mate Pešić (32). Najvažniji je to zaključak Skupštine kluba, na kojoj su se u biogradskom Poduzetničkom inkubatoru okupila 22 člana. Pešić je u rukometu više od 20 godina, najprije kao igrač (vratar), potom kao član Uprave, pa je tako bio dopredsjednik u Buovčevom mandatu.


– Buovac se povukao zbog privatnih i poslovnih obveza. Zahvaljujem mu na svemu što je dao u prethodne dvije godine. Otvorila se opcija da budem predsjednik, malo sam razmišljao jer sam se uvjerio koliko je to zahtjevna zadaća. Na kraju sam pristao i dobio podršku na Skupštini – ističe Pešić, čiji će mandat potrajati sljedeće dvije godine.


– Imamo nekoliko kratkoročnih ciljeva, kao i onih na duže staze. Kad je riječ o seniorima plan je i do sada bio ulazak u Prvu ligu i od toga ne odustajemo, a u mlađim uzrastima uz dvije selekcije koje se natječu u Prvoj ligi, do 11 i 13 godina, sljedeće sezone želimo prijaviti još jednu momčad. Potrebno je i pojačati školovani trenerski kadar, pa ćemo podržati dvojicu igrača, Šimu Škaru i Hrvoja Jeličića, koji su izrazili želju za uključivanjem u trenerski posao.





Skupština je bila i svojevrsni domjenak za kraj 2023. godine, u kojoj je cilj prve momčadi bio ulazak u viši rang. Prošle sezone osvojeno je drugo mjesto u Drugoj ligi Jug, i to uz samo jedan poraz koji se dogodio kod prvaka Splita. Prva prilika za povratak u Prvu ligu je tako propala, pa se ambiciozno krenulo u novu sezonu. No, nakon prvog dijela situacija nije obećavajuća. Prvi Opuzen je na plus četiri, a druge Vodice imaju bod više.


– Lani smo igrali odlično, ali Split je bio za nijansu bolji. U prvom dijelu ove sezone kiks je remi u Metkoviću u prvom kolu, a poraz od 15 razlike u Opuzenu je utakmica koja se dogodi jednom u 15 godina. Realno, bit će jako teško osvojiti prvo mjesto, iako se nismo predali. Pokušat ćemo u nastavku pobijediti sve utakmice i čekati kiks Oprezna. Ako i ne uspijemo, plan za Prvu ligu ostaje, ali bit na čekanju još najmanje jednu sezonu.


Igrački kadar za proljeće bi trebao ostati na okupu.


– Vratit će nam se Dino Deković i vratar Borna Torbarina. Nažalost, Dražen Petrović, koji je vrlo bitan igrač, ozlijedio se i u prvom dijelu na njega nismo mogli računati u punom obimu. Nadam se da će i on biti spreman za drugi dio.


Financije su najveći problem svim klubovima koji teško spajaju »kraj s krajem«.


– Snalazimo se. Imamo domaće igrače koji ne igraju za novac nego iz gušta i ljubavi prema ovom sportu i svom gradu. Za ono što moramo platiti u prvom redu pomaže nam Grad Biograd preko Sportske zajednice, a imamo i manjih sponzora i svima smo zahvalni na tome. Za više nam nedostaje jedan jači sponzor – zaključio je Pešić, čiji su prethodnici u posljednjem desetljeću, uz Buovca, na najodgovornijoj dužnosti u klubu bili Marin Tomić, Zdenko Kvartuč i Toni Tomić.


Vodstvo Biograda


Upravi odbor: Mate Pešić (predsjednik), Stipe Buća (dopredsjednik), Ida Dragović (tajnica), Milan Galešić, Antonio Pešić.


Nadzorni odbor: Marin Tomić, Zdenko Kvartuč, Marino Troskot.