Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP rukometašica

Hrvatskim rukometašica pobjeda protiv Mađarske nije dovoljna za plasman u četvrtfinale

Autor: Hina

10.12.2023. 12:30
Hrvatskim rukometašica pobjeda protiv Mađarske nije dovoljna za plasman u četvrtfinale

Foto: Mia Brkić/Foto J. ČABRAJA/KOLEKTIFF/HRS

Ako Hrvatska sutra od 18 sati u zadnjem kolu pobijedi Mađarsku, Švedska ne smije izgubiti od Crne Gore da bi se hrvatske rukometašice plasirale u četvrtfinaleGOETEBORG Pred hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom zadnja je utakmica glavne faze na Svjetskom prvenstvu u Goteborgu – dvoboj protiv Mađarske u ponedjeljak, 11. prosinca u 18 sati,


Pobjeda bi hrvatskim rukometašicama donijela ostanak u borbi za četvrtfinale, ali i osiguranje olimpijskih kvalifikacija.


Ako Hrvatska sutra od 18 sati u zadnjem kolu pobijedi Mađarsku, Švedska ne smije izgubiti od Crne Gore da bi se hrvatske rukometašice plasirale u četvrtfinale. Ako pak Hrvatice protiv Mađarica osvoje bod, za plasman u četvrtfinale trebala bi im pobjeda Švedske nad Crnom Gorom. Crnogorke pobjedom nad Švedskom prolaze u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini 1, bez obzira na rezultat Hrvatske i Mađarske jer bi Švedska bila druga.
“Igramo s Mađaricama, koje ne mogu u četvrtfinale, ali bi pobjedom protiv nas izborile olimpijske kvalifikacije. Dakle, i one imaju veliki motiv, igraju potpuno drugačije od Crnogorki, brze su i igraju na polukontre”, kazao je hrvatski izbornik Ivica Obrvan.


Mađarska je jedna reprezentacija koja je propustila samo jedno svjetsko prvenstvo u povijesti, a ovo je podsjećamo 26., i pri tome je osvojila čak devet medalja, te je reprezentacija koju treba uzeti s puno respekta i poštovanja.


Mađarska bi bila jedna od najmlađih ekipa ovog Svjetskog prvenstva, s prosjekom od 25 godina i 11 mjeseci, ali je i porazom od Švedske ostala bez prilike za četvrtfinale.


Hrvatska i Mađarska do sada su na velikim natjecanjima igrale sedam puta. Hrvatska je slavila u četiri susreta i to sve na europskim prvenstvima, a od tri poraza, dva su bila na svjetskim prvenstvima, te jedan na europskoj smotri.