Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

za dlaku

Hrvatske rukometašice tijesno poražene u Rumunjskoj u borbi za EP

Autor: Igor Duvnjak

28.02.2024. 19:55
Hrvatske rukometašice tijesno poražene u Rumunjskoj u borbi za EP

Foto: PIXSELL



Hrvatske rukometašice ostale su praznih ruku u Bistriti u ogledu s domaćom Rumunjskom koja je u susretu 3. kola kvalifikacija za Euro 2024 slavila s 26:24. Domaće igračice vodile su cijelo vrijeme, Hrvatice, igrajući s oscilacijama, ostvarile tek nekoliko izjednačenja.


Hvatanje prednosti


Hrvatice su u ovaj susret s Rumunjskom krenule sa zadrškom, dovoljno da se domaće odmah odvoje na prijeteća tri gola razlike. Gošće su tada počele pronalaziti formule u napadu, nanizale su seriju od tri gola koju je Ćamila Mičijević okončala pogotkom za prvo izjednačenje (3:3) u devetoj minuti. Sustizanje je međutim ostalo samo pusto obećanje u skoro pretjecanje, naprotiv. Rumunjke su i dalje ciklički matirale labilnu hrvatsku zonu te je Hrvatska provodila te minute u stalnom lovu za suparnicama.


Ostvarila je međutim tek dva izjednačenja, a ostatak je vremena protjecao u stalnom rumunjskom odmicanju od hrvatskog sastava čije su akcije u napadu često ostajale bez ploda. Ipak, u finišu prvog dijela Kristina Prkačin je u dva navrata uspjela pronaći put do mreže, smanjila je na 12:11, ali joj je brzo uzvratila razigrana Ostase, dovoljno da Rumunjke otiđu u svlačioniocu s dva gola prednosti.


Najveći razmak




Početkom nastvka počeo je »prokišnjavati« hrvatski obrambeni krov, samim time se između konkurentkinja razmak počeo sve više širiti. Stoica pa onda nezaustavljiva Ostase su ostvarile do tada najveću rumunjsku prednost, bilo je 19:14 ulaskom u posljednju trećinu utakmice.


Gošće su se našle pred neugodnom zadaćom bilo kakvog umanjivanja nastale štete, ali kao ni rezultat tako ni igra nisu im bili aduti za veliki preokret dok je zahuktalim Rumunjkama i vrijeme bilo sve veći saveznik. I nakon tri trećine igre odnos snaga nije bio promijenjen, domaće su vodile 22:17 da bi Dejana Milosavljević i Klara Birtić smanjile na tek 23:21 u 50. minuti.


Klara se ponovila i zabila za samo 24:23 šest minuta prije kraja. To je međutim bio hrvatski zenit, Rumunjke su u tim završnim minutama ipak uspjele očuvati stečeni kapital, dovoljan za konačnu pobjedu.