Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sankcije

Ronaldov i Brozovićev klub dobio zabranu registraciju novih igrača zbog "iznimno velikih dugova"

Autor: Hina

13.07.2023. 15:00
Ronaldov i Brozovićev klub dobio zabranu registraciju novih igrača zbog

Foto: Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Prema izvješćima, neizmireni dugovi povezani su s transferom nigerijskog napadača Ahmeda Muse, koji je prešao u Al-Nassr iz engleskog Leicester Cityja 2018. godine.ZUERICH  Klub portugalske zvijezde Cristiana Ronalda i našeg Marcela Brozovića Al Nasr iz Saudijske Arabije dobio je zabranu registriranja novih igrača “zbog iznimno velikih dugova”, objavila je FIFA.


FIFA je dodala da će zabrana biti ukinuta čim klub isplati svoje vjerovnike.


“Klub Al-Nassr trenutno nije u mogućnosti registrirati nove igrače zbog nepodmirenih dugova”, rekao je glasnogovornik FIFA-e Reutersu u četvrtak.”Relevantne zabrane bit će ukinute odmah nakon što dotični vjerovnici potvrde namirenje dugova.”
Prema izvješćima, neizmireni dugovi povezani su s transferom nigerijskog napadača Ahmeda Muse, koji je prešao u Al-Nassr iz engleskog Leicester Cityja 2018. godine.


U odluci iz listopada 2021., FIFA je rekla da Al-Nassr još mora platiti iznos od 460.000 eura Leicesteru za potpis Muse, koji je odigrao 62 utakmice za klub iz Saudijske Arabije u svim natjecanjima, postigavši 14 golova, prije odlaska 2020.


Prošlog mjeseca Saudijski fond za javna ulaganja (PIF) ,vrijedan oko 600 milijardi eura, najavio je projekt ulaganja i privatizacije sportskih klubova koji uključuje prvake lige Al-Ittihad, Al-Ahli, Al-Nasr i Al-Hilal.


PIF će posjedati po 75 posto svakog od četiri kluba, dok njihove neprofitne zaklade imaju po 25 posto.