Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SUPERSPORT NL

Rijeka izgubila na domaćem terenu od Istre 1961

Autor: Hina

30.10.2022. 07:27
Rijeka izgubila na domaćem terenu od Istre 1961

Foto: Mateo Levak

U dvoboju 15. kola SuperSport HNL-a Istra 1961 je na Rujevici pobijedila Rijeku sa 1-0 ostvarivši prvu gostujuću pobjedu u međusobnim susretima.




Pogodak vrijedan velika 3 boda u “Derbiju della Učka” zabio je Ante Erceg u 64. minuti.


Utakmica je bila skromna, tek 17 udaraca ukupno prema vratima obojice golmana. Iako je bilo malo udaraca, zato je bilo puno žutih kartona, njih čak 9.


U prvom poluvremenu najviše posla imao je sudac Dario Bel koji je pokazao pet žutih kartona. Kako se u prvih 45 minuta igralo na Rujevici možda i najbolje oslikava podatak kako je tek u 42. minuti zabilježen prvi udarac u okvir gola, Erceg je snažno opalio sa dvadesetak metara, ali ravno u domaćeg vratara Labrovića.




U 64. minuti napokon smo vidjeli i pogodak. Luka Hujber je sjajno podvalio iza zadnje linije domaćina do Ante Ercega koji je zaobišao Labrovića i zabio svoj šesti gol ove sezone za vodstvo gostiju iz Pule.


Rijeka je mogla do izjednačenja u 72. minuti, Vrančić je ubacio, a Obregon pucao glavom, ali pored gola. Domaćin je odličnu priliku imao i u 83. minuti, Vučkić je pucao glavom, ali je Majkić sjajno obranio. Samo dvije minute kasnije Obregon je mogao zabiti za 1-1, ali je loše reagirao.


Danas se još sastaju Osijek i Dinamu na Gradskom vrtu u derbiju vrha ljestvice.


Jučer je u prvom utakmici ovog kola Varaždin preokretom stigao do nova tri boda protiv Šibenika na Šubičevcu. Tom pobjedom stigao je na samo 2 boda iza trećeplasiranog Osijeka i 1 boda iza četvrtoplasiranog Slaven Belupa, dok se Istrom ovom pobjedom učvrstila na šestoj poziciji sa 17 bodova.


Rijeka je pretposljednja sa 12 bodova i utakmicom više od Gorice koja je posljednja.