Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

POTVRĐENO

Rijeka ima novog trenera: Sopić je s momčadi već odletio u Lille

Autor: Zlatko Horvat

23.08.2023. 09:27
Rijeka ima novog trenera: Sopić je s momčadi već odletio u Lille

Foto: Vedran Karuza/Igor Soban PIXSELL



Nogometaši Rijeke s Krka danas lete za Lille gdje sutra igraju prvu utakmicu play-offa Konferencijske lige. U zrakoplovu će se naći i Željko Sopić, dojučerašnji trener Gorice, koji nakon dogovora s kluba s Rujevice i onog iz srca Turopolja preuzima momčad.


Sopić će utakmicu pratiti s tribine, a vodit će je Radomir Đalović, jedini preostali iz stručnog stožera Sergeja Jakirovića, koji se preselio u Dinamo.


“U ova dva dana bili smo u intenzivnim razgovorima. Bilo je dosta kandidata i na kraju se sve svelo na dvije-tri opcije. Usmeno je dogovoren dolazak Željka Sopića. Mi smo najprije kontaktirali klub, a tek onda izrazili želju Sopiću za njegovim dolaskom”, rekao je Darko Raić Sudar, sportski direktor Rijeke na konferenciji za medije uoči polaska momčadi na put u Francusku.





Sopić bi u petak trebao biti predstavljen kao novi trener Bijelih, po povratku momčadi iz Lillea. Rijeku sutra čeka gostovanje u  prekrasnom gradu na sjeveru Francuske, na stadionu na kojem je 2018. Hrvatska osvojila Davis Cup.


“Važna utakmica za nas, specijalno zbog okolnosti koje su se dogodile. Igrači su svjesni važnosti i spremni. Sve smo odradili kao i prije svake utakmice”, dodao je Raić Sudar.


Bijeli će biti oslabljeni za Emira Dilavera, Emmanuela Bandu i Dejana Petroviča.


“Ali ne predajemo se, idemo dati svoj maksimum”, rekao je sportski direktor.


Đalović se zahvalio navijačima na podršci na treningu večer ranije.


“Navijači su nam priredili neviđenu atmosferu i dali još veći motiv za sljedeće utakmice”, rekao je Đalović.