ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

JADRAN POBJEDNIK

Regatom u Posedarju završio Kup Dalmacije kojeg su obilježili Zadrani

Autor: Šime Ćurko

20.06.2023. 15:14
Regatom u Posedarju završio Kup Dalmacije kojeg su obilježili Zadrani

Foto: VK JADRAN



Šesta, ujedno i posljednja regata za Kup Dalmacije održana je u Posedarju. Veslači Jadrana bili su najuspješniji u ukupnom redoslijedu regate, kao i u svih pet održanih regata ove sezone, te su osvojili titulu pobjednika Kupa Dalmacije za ovu sezonu, te također i pojedinačno najuspješniji u kadetima, mlađim juniorima i juniorima.


– Lokacija regate u Posedarju pokazala se i ovaj put kao puni pogodak, veslalo se u gotovo idealnim uvjetima na moru, i klubovima je poslužila kao provjera pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete – rekao je Branimir Vujević, jedan od trenera Jadrana. Uz osam pojedinačnih pobjeda te šest drugih i tri treće mjesta veslači Jadrana bili su najuspješniji u kategorijama kadeta A i juniora.


Pobjede za Jadran su ostvarili u seniorskom četvercu bez kormilara Niko Škarpona, Roko Skočić, Duje Kanjer i Antonio Višić, četverac bez kormilara juniora Mateo Matešić, Luka Kraljić, Rafael Brkić i Bartol Cuković, Mara Bencun i Petra Babara u dvojcu na pariće juniorki, četverac sa kormilarom mlađih juniora u sastavu Marino Hrboka, Frane Vulelija, Roko Bubić, Lovre Kolega i kormilar Vito Filipi. Još su pobjeđivali Augustina Mihatov u samcu mlađih juniorki, Toni Čurković u samcu mlađih juniora, četverac Gig na pariće kadeta u sastavu Teo Valjin, Marko Borić, Frane Medić, Martin Vujević i kormilar Jan Pavičić, zatim Matija Vujević u samcu mlađih kadeta.


Foto: VK Jadran


Posljednja regata Kupa Dalmacije ove sezone




Drugi su bili Dora Turčinov i Viktorija Aleta u dvojcu na pariće seniorki, Petra Babara u samcu juniorki, Teo Meštrović, Luka Čoban, Niko Skočić i Adrian Vidović u četvercu na pariće mlađih juniora, u samcu kadetkinja Rahela Marcelić, u dvojcu na pariće kadeta Davor Božajić i Filip Matešić te u četvercu na pariće kadeta Marko Mišulić, Teo Škarpona, Mikula Bobić i Marko Dinarina. Treća mjesta osvajali su Roko Skočić i Antonio Višić u dvojcu na pariće juniora, Duje Kanjer i Luka Petković u dvojcu bez kormilara juniora te Lana Marijačić i Martina Viduka u dvojcu na pariće mlađih juniorki. Četvrti su u dvojcu na pariće mlađih juniora bili Šimun Ricov i Domagoj Perica dok je Lea Antičević bila šesta u samcu kadetkinja.


S veslačima su u Posedarju bili treneri Vujević, Danijel Bajlo i Petar Milin, a potporu su davali i predsjednik Jadrana Joško Matulić te predsjednik Nadzornog odbora Gordan Marinović te njegov zamjenik Rino Rados. Bila je to posljednja regata Kupa Dalmacije za ovu sezonu, a Zadrani se okreću završnim pripremama za nastup na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete koje će se održati u Zagrebu početkom srpnja.


– Hvala svim pojedincima i institucijama koji su pomogli prilikom organizacije regate – objavili su iz Jadrana.


Foto: VK Jadran