Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Swan Croatia Challenge

Regata kojom je ACI predstavio najbolje od Jadrana

Autor: Portal ZL

29.04.2023. 18:06
Regata kojom je ACI predstavio najbolje od Jadrana

Foto: NL



Nakon prošlogodišnje regate ClubSwan 36 Europeans kojom je zatvorena regatna sezona za ClubSwan, ove godine su ACI i ACI Sail bili domaćini regate Swan Croatia Challenge kojom je otvorena ClubSwan sezona regata te The Nations League 2023.  Na regati je nastupilo 10 posada iz 12 zemalja (Brazil, HRVATSKA, Italija, Slovenija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Velika Britanija, Irska, Mađarska, Norveška, Kanada). 


Hrvatsku je predstavljala posada Go Racing University of Split sastavljena od studenata Pomorskog fakulteta u Splitu s kojima je prvi dan regate jedrio Ivica Kostelić. 


Pobjednik Swan Croatia Challengea nakon pet održanih jedrenja je monegaška posada G Spot ispred talijanskih posada Cuordileone i Fra Martina. 




-Drugu godinu zaredom ACI i Hrvatska ugostili su jedno od najboljih svjetskih regatnih natjecanja. Swan Croatia Challenge je jedriličarskim posadama ponudio najbolje od Jadrana. Osim sjajnih uvjeta za jedrenje, sudionici regate mogli su upoznati vrhunsku hrvatsku gastronomiju i kulturnu baštinu. Još jedno se pokazalo kako ovakvi sportski događaji puno pomažu u promociji naših turističkih aduta, kazao je predsjednik Uprave ACI d.d. Kristijan Pavić


Foto


Swan Croatia Challenge


avatar

Snimio: Novi list


29.04.2023. 18:05





















Galerija

Foto: Novi list


Pobjednik regate Giangiacomo Serena di Lapigio vrlo je zadovoljan tjednom iza sebe.


-S pet pobjeda u pet jedrenja u Splitu smo imali jedriličarski tjedan iz snova. ACI se još jednom pokazao kao sjajan domaćin ClubSwan regate. Grad i ljudi su predivni, a to je još jedan velik razlog za ponovni dolazak na hrvatsku obalu. Osim regatavanja, uživali smo u sjajnom gostoprimstvu i prekrasnom gradu. 


Drugoplasirani  završio je Edoardo Ferragamo koji je zahvalio organizaciji na odlično odrađenom poslu.


-Htio bih se zahvaliti ACI-ju na sjajno organiziranoj regati koja je još jednom potvrdila uspješno partnerstvo ACI-ja i Nautor Swana. S vizurom starog grada, Split je bio prekrasna jedriličarska pozornica za naše okršaje na moru. 


Među brojnim gostima koji su regatna zbivanja pratili na moru bili su i Ratko Rudić, stručni savjetnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i proslavljeni vaterpolski trener te Pero Vidan, dekan Pomorskog fakulteta u Splitu koji je bodrio posadu Go Racing University of Split i splitski gradonačelnik Antonio Kuzmanić.