Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nogomet

RB Leipzig dovodi veznjaka aktualnog talijanskog prvaka i reprezentativca Sjeverne Makedonije

Autor: Hina

22.12.2023. 16:05
RB Leipzig dovodi veznjaka aktualnog talijanskog prvaka i reprezentativca Sjeverne Makedonije

Foto: Eljif Elmas/Foto V. KARUZA

Elmas bi u momčadi RB Leipziga trebao zamijeniti 32-godišnjeg Šveđanina Emila Forsberga koji će nakon 325 utakmica odigranih u dresu RB Leipziga otići u američki MLS



LEIPZIG RB Leipzig će u siječanjskom prijelaznom roku dobiti pojačanje iz redova aktualnog talijanskog nogometnog prvaka, a to će biti sjevernomakedonski vezni igrač Eljif Elmas, potvrdio je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.


“On je već prodan. On uvijek želi igrati. Nije bio svjestan da ga mi vidimo kao igrača udarne postave, čak i ako ne igra cijelu utakmicu”, izjavio je De Laurentiis za talijanski dnevnik Corriere dello Sport.


RB Leipzig još nije potvrdio da je postignut dogovor za Elmasov prijelaz, ali talijanski i njemački mediji tvrde da će to biti učinjeno kad 24-godišnji Makedonac obavi liječnički pregled na kraju ove kalendarske godine.




Elmas bi u momčadi RB Leipziga trebao zamijeniti 32-godišnjeg Šveđanina Emila Forsberga koji će nakon 325 utakmica odigranih u dresu RB Leipziga otići u američki MLS, u kojem će nositi dres New York Red Bullsa.


Nakon što je u prošloj sezoni nastupio u 36 od 38 utakmica Serie A, u kojoj je Napoli nakon 33 godine ponovno osvojio naslov prvaka Italije, Elmas je u ovoj polusezoni sakupio 11 nastupa, četiri puta je bio u početnoj postavi, a postigao je dva pogotka. U grupnoj fazi Lige prvaka je pet puta ulazio kao zamjena i ostao bez pogotka.


Na posljednjoj prvenstvenoj utakmici Napolija protiv Cagliarija nije bio u sastavu zbog ozljede butnog mišića.


Elmas je u Napoli stigao 2019. iz turskog Fenerbahčea, a u 52 nastupa za reprezentaciju Sjeverne Makedonije postigao je 12 pogodaka.


Uspije li se oporaviti od sadašnje ozljede, Elmas bi se novim suuigračima trebao pridružiti na pripremama u španjolskoj La Mangi od 2. do 7. siječnja. Natjecanje u Bundesligi će biti nastavljeno sredinom siječnja, a RB Leipzig će u prvoj utakmici 13. siječnja ugostiti Eintracht.