Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zadrani u Europi

Prtajin nastavio zabijati u drugoj Bundesligi

Autor: Alen Plahinek

05.12.2023. 09:54
Prtajin nastavio zabijati u drugoj Bundesligi

Foto: SV Wehen/Facebook



Neustrašiv je ponovno bio Ivan Prtajin koji je nastavlja »trpati« u 2. Bundesligi. Ovaj Zadranin kojemu je tek 27 ljeta »na grbi« sjajno se snalazi u najjačoj drugoj ligi svijeta te je u 15. kola zabio već šest pogodaka. Dva su stigla proteklog vikenda kada je, ipak, njegov Wehen poražen na gostovanju u Kielu kod Holsteina. Trenutačno druga momčad prvenstva nije se dala iznenaditi te je pobijedila 3:2. Prtajin i Wehen trenutačno drže osmu poziciju.


Jedini koji je igrao i upisao pobjedu ovog vikenda je Jakov Gurlica sa svojim Bravom u slovenskoj ligi. Oni su s 2:0 na domaćem terenu pobijedili Muru i sada se nalaze na petom mjestu ligu, četiri boda izvan mjesta koje osigurava kvalifikacije za Konferencijsku ligu sljedeće sezone.


Već standardno u defenzivnom redu Sassuola igrao je Martin Erlić. Sreća nakon pobjede protiv Empolija nije dugo trajala jer je Sassuolo ponovno poražen, a ovog puta »kobna« je bila Roma rezultatom 2:1. Erlić je u tom domaćem porazu na terenu proveo cijelu utakmicu, no skrivio je kazneni udarac zbog kojeg su igrači iz Vječnog grada stigli do izjendačenja. Ostajemo na Apeninskom poluotoku, no idemo nekih 130 kilometara sjeverozapadno u Piacenzu kod Karla Butića i njegovog FeralpiSala. Posljednja momčad Serie B ponovno je upisala poraz, sada od Cittadelle i ostala je jedina momčad u ligi s jednoznamenkastim brojem bodova. Zadranin Butić odigrao je svih 90 minuta. Kao i prethodna dvojica cijeli susret u porazu svoje momčadi odigrao je i Frane Ikić u dalekom Uzbekistanu. Njegov Buxoro također je na posljednjem mjestu lige, čak 12 bodova od »sigurne« zone.




Lovre Knežević u bugarskom Etaru odigrao je 64 minute u porazu. Etar je također na posljednjem mjestu lige te jedini koji ima jednoznamenkasti broj bodova nakon 19 odigranih utakmica. Stipe Perica koji se vraća nakon višemjesečne ozljede odigrao je 18 minuta u porazu Standard Liegea u gostima kod Club Bruggea. Standard je ovim porazom pao s osmog na deveto mjesto lige. Renato Pantalon dobio je svega dvije minute u Rio Aveu koji je remizirao kod kuće s Estrelom 1:1. Rio Ave je trenutačno 15. momčad prvenstva, u »sigurnoj« zoni, no oni iz eliminacijske imaju jednak broj bodova.


Frane Čirjak pogledao je pobjedu svog Novog Pazara na domaćem terenu protiv Javora. Ugodno iznenađenje srpske Super lige trenutačno je četvrto na ljestvici. Vice Baždarić bio je izvan sastava Rogaške u prošlom kolu, kao i Luka Modrić koji je na poštedi zbog premorenosti te lakše ozljede.