Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Tragična obljetnica

Prije 15 godina napustio nas je Hrvoje Ćustić

Autor: A.P.

03.04.2023. 13:16
Prije 15 godina napustio nas je Hrvoje Ćustić

Foto: Luka Jeličić



Prije točno 15 godina na nebo je stigao novi anđeo, Hrvoje Ćustić. Nesretnog 29. ožujka Hrvoje je na ligaškoj utakmici protiv Cibalije udario glavom u betonski zid na istočnoj tribini Stanova, a na današnji dan preminuo je od posljedica te nesreće. Niti nakon desetljeće i pola od njegovog odlaska uspomene na njega ne blijede. Nogometaši Zadra zajedno s predsjednicom kluba okupili su se ispod kobne tribine i položili vijenac te minutom šutnje odali počast Dvanaestom anđelu.


– Pisanje o Hrvoju, posebno na dan njegova odlaska, uvijek je nezahvalno, jer nakon toliko godina kroz koje je toliko toga već izrečeno i napisano, vrlo lako može otići u smjeru ponavljanja pa i patetike. A to je posljednje što je on zaslužio. Ova je godina, vjerujemo, ipak drugačija jer svi zajedno imamo priliku, ne samo odati mu počast zbog načina na koji je otišao, nego prije svega slaviti njegov život i ono što je on bio. A bio je, potvrdit će to svak tko ga je poznavao, izvanredan sportaš i još bolja osoba – istaknuto je Roman Morović u tekstu objavljenom na stranici hrvojecustic.org.


Po prvi puta u njegovu čast održat će se i Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić.




– Ove godine imamo priliku , kao i one 2018. kada su na desetu godišnjicu njegova odlaska Stanovi na 90 minuta čarobno oživjeli kao u najslavnijim vremenima, ponovno napraviti nešto posebno. Nešto što će ostati upamćeno kao najljepši mogući čin odavanja počasti našem Dvanaestom anđelu – poručio je Morović i još jednom pozvao sve da dođu na Stanove 11. travnja u 17 sati.