ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

EURO 2024.

Premijerna pobjeda Luksemburga, Bugarska nije uspjela slaviti s igračem više gotovo cijelu utakmicu

Autor: Hina

17.06.2023. 18:00
Premijerna pobjeda Luksemburga, Bugarska nije uspjela slaviti s igračem više gotovo cijelu utakmicu

Foto: Danel Sinani/Foto REUTERS

Premda je veliki dio utakmice Bugarska imala igrača više nije to uspjela iskoristiti i upisati premijernu pobjedu. Za obje reprezentacije ovo je prvi osvojeni bod u skupini



KAUNAS Nogometaši Litve i Bugarske odigrali su 1-1 u Kaunasu, u kvalifikacijskom susretu skupine G za odlazak na Europsko prvenstvo 2024. godine.


Premda je veliki dio utakmice Bugarska imala igrača više nije to uspjela iskoristiti i upisati premijernu pobjedu. Za obje reprezentacije ovo je prvi osvojeni bod u skupini.


Litva je imala odličan uvod u utakmicu te je povela u 15. minuti kada je strijelac bio Gridvainis. Bio je to ujedno prvi litavski pogodak u aktualnim kvalifikacijama za Euro. No, domaćin se samo dvije minute kasnije našao u problemima jer je isključen Lasickas, a Bugarska je igrača više naplatila do kraja prvog poluvremena. U 27. minuti Petkov je postigao pogodak za 1-1.




Unatoč igraču manje u nastavku susreta litavski nogometaši su sačuvali ranije zarađeni bod.


U skupini J premijernu pobjedu je ostvario Luksemburg koji je kao domaćin svladao Lihtenštajn 2-0. Prije ovog susreta Luksemburg je imao jedan bod u skupini, a osvojio ga je iznenađujuće na gostovanju kod Slovačke gdje je odigrao 0-0.


Skoro sat vremena je izdržao Lihtenštajn bez primljenog pogotka, no u 59. minuti je Danel Sinani razveselio domaće navijače zabivši gol za 1-0. Pobjednik je i definitivno riješen u završnici kada je Rodrigues u 89. minuti postigao gol za 2-0.


U tri utakmice Lihtenštajn je primio 13 pogodaka, a nije zabio ni jedan.