Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

MALI NOGOMET

Porazi Pakoštana i Gauna na premijeri

Autor: Šime Ćurko

11.10.2023. 08:57
Porazi Pakoštana i Gauna na premijeri

Foto: HU ANTONIO JURJEVIĆ



Samo dva kluba iz Zadarske županije natječu se u malonogometnim ligama pod vodstvom HNS-a. Pakoštane su drugu godinu zaredom u Drugoj ligi Jug (lani su bili osmi u konkurenciji 12 klubova), s tom razlikom što je to sada treći rang natjecanja. Ispred su dva jedinstvena nacionalna ranga, u svakome je deset klubova. Kao i lani, Pakoštanci su u prvom kolu na domaćem terenu poraženi od Porto Tolera iz Ploča. Kristijan Šarić doveo je »žuto-crne« u vodstvo, ali su gosti do kraja preokrenuli rezultat i slavili, baš kao i lani, s 3:1. U Drugoj ligi Jug se natječe 12 klubova, a Pakoštance u drugom kolu očekuje gostovanje kod splitskih Mejaša.


Biogradski Gauni su i ove sezone u Prvoj ligi Šibensko-kninske županije. U dvoboju prvog kola Biograjci su upisali uvjerljiv poraz protiv sastava Mali Japan Ražine, i to nakon što su u posljednje tri minute primili tri gola, koja je postigao Karlo Paškalin. Gauni su lani debitirali u ovom natjecanju, te su bili sedmi u konkurenciji 12 klubova. U drugom kolu momčad iz Kraljevskog grada igrat će protiv Šubićevca 08.


Druga HMNL Jug


PAKOŠTANE       1




PORTO TOLERO       3


SV. FILIP I JAKOV – Školska dvorana. Suci: Klarić (Šibenik), Duvnjak (Solin), Bošnjak (Kaštel Štafilić). Strijelci: 1:0 Šarić (9’), 1:1 Krilić (20’), 1:2 Krilić (22’), 1:3 Marković (39’).


PAKOŠTANE: J. Šarin, M. Šarin, Birkić, Horvat, Stojanov, Rosan, Kurtov, Kalac, Šarić, Sentić.


PORTO TOLERO: Dragobratović, D. Domić, Krilić, Marković, Stjepanović, T. Domić, Paponja, Malić.


Prva ŽMNL


GAUNI       0


MALI JAPAN       4


ŠIBENIK – Dvorana na Baldekinu. Suci: Klarić, Gatara (obojica Šibenik). Strijelci: 0.1 Burazer (27’), 0:2 Paškalin (38’), 0.3 Paškalin (39’), 0:4 Paškalin (40’).


GAUNI: Knez, Kulaš, Nekić, Tolić, Morožin, Čirjak, Musić, Mitrović, Pribilović.


MALI JAPAN RAŽINE: Bačelić, Rak, Šišara, Mijatović, Malenica, Cindrić, Kale, Paškalin, Gašperov, Burazer, Živković.