Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

NEPRIHVATLJIVA KOMUNIKACIJA

Po Rijeci lijepe naljepnice na kojima piše “Umri Livaja”, HNS osuđuje govor mržnje

Autor: Portal ZL

05.10.2023. 16:58
Po Rijeci lijepe naljepnice na kojima piše “Umri Livaja”, HNS osuđuje govor mržnje

Foto: Novi list



Hrvatski nogometni savez primijetio je da se po Rijeci lijepe naljepnice na kojima piše “Umri Livaja”, pa su se odlučili oglasiti o ovoj praksi. Podsjetimo, Rijeka i Hajduk u subotu na Rujevici igraju Jadranski derbi, a napadač splitskog kluba teško da je rado viđen gost u Rijeci, pogotovo nakon što se na treningu hrvatske nogometne reprezentacije krenuo svađati s riječkom publikom. Livaja je nakon toga napustio reprezentaciju.


“Hrvatski nogometni savez upoznat je s masovnim širenjem naljepnica koje sadrže neprihvatljivu poruku mržnje prema hrvatskom reprezentativcu Marku Livaji. Hrvatski nogometni savez u kontaktu je s nadležnim tijelima Ministarstva unutarnjih poslova te je upoznat kako je kriminalističko istraživanje zbog navedenog govora mržnje u tijeku.


Savez podržava takvu aktivnost MUP-a te pozivamo sve odgovorne navijače da ne pristanu sudjelovati u širenju mržnje kojoj nije mjesto u sportu ni društvu, za razliku od zdravog rivalstva.




Hrvatski nogometni savez osuđuje svaki oblik govora mržnje, fizičko i verbalno nasilje te smatramo ovakvu poruku krajnje neprihvatljivom te opasnom.


Nogomet donosi puno radosti, emocija i strasti cijelom društvu te ga zajedno trebamo štititi od mržnje, diskriminacije i nasilja”, poručuju iz HNS-a.