Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

MLADA SPORTAŠICA

Plivačica Hana Sivec: Dolazak u Zadar mi je najbolja odluka

Autor: Andrija Dešpoja

27.07.2023. 17:46
Plivačica Hana Sivec: Dolazak u Zadar mi je najbolja odluka

Foto: UNISPORT ZD



Hana Sivec, plivačica Sveučilišta u Zadru, na studentskom prvenstvu Hrvatske u plivanju UniSport H2O održanom u Vukovaru u ovoj sezoni osvojila čak pet medalja, četiri srebrne (50 m slobodno, 50 m i 100 m leptir, štafeta 4×50 m) i jednu brončanu (štafeta 4×50 m mješovito). Bio je to povod za njeno predstavljanje na Facebook stranici Unisport ZD.


– Od kada sam krenula sa studiranjem nastupam za Plivački klub Zadar, a do tada sam se 14 godina natjecala za PK Olimp iz Zaboka. Trener Željko Olujić iz PK Zadar, kao i ostali plivači, veselo su me primili i prihvatili kao jednu od njih, te omogućili da se ugodno osjećam, za što sam im jako zahvalna – kaže Sivec, koja plivanje trenira od četvrte godine.


– Roditelji su me odveli u školu plivanja, nakon čega su počeli treninzi. Tamo sam upoznala vršnjake i drugu djecu s kojima sam se sprijateljila i zavoljela to društvo i atmosferu. Roditelji su me uvijek poticali jer znaju koliko je to zdrav sport, što sam kasnije i ja shvatila. Osim toga, imam brata blizanca s kojim sam od samog početka krenula u plivačke vode, što me još više motiviralo u ustrajnosti za odlaske na treninge.


Foto: UNISPORT ZD


“Najbolja odluka koju sam donijela”




Na upit kako se priviknula na (studentski) život u Zadru Sivec, koja je na prvoj godini studija psihologije, odgovara:


– Dvoumila sam se između studiranja u Zagrebu i Zadru. Odabrala sam Zadar zato što me oduvijek privlačilo studiranje na moru, a jaki adut su bile i ljepote Zadra. Također, brat je odabrao studij u SAD-u što me potaknulo da isprobam nešto drugačije. To je bila najbolja odluka koju sam donijela. Upoznala sam puno novih ljudi iz različitih krajeva i stvorila nova prijateljstva. Smještena sam u Studentskom domu Zadar gdje sam upoznala cimericu koja mi je postala jedna od najboljih prijateljica i s kojom sam kliknula od početka. Jako sam zadovoljna životom u Zadru, grad me oduševio jer je miran i ugodan te bih svima preporučila da ovdje upišu studij.


U prvom natjecanju za Sveučilište u Zadru osvojila je čak pet medalja.


– Predivno iskustvo, ekipa je bila odlična. Djevojke koje su sudjelovale sa mnom u ekipi, a i profesori koji su nas vodili su sjajni. Svojom energijom maksimalno su mi poboljšali cjelokupno iskustvo. Upoznala sam i mnogo sportaša s drugih fakulteta koji su me oduševili. Iznenadilo me što je na natjecanju, s obzirom na svoju kompetitivnost, osjećaj bio veoma ugodan i opušten te se veselim budućim nastupima za Sveučilište.


Foto: UNISPORT ZD