Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

sp u skijanju

Pinturault vodi u kombinaciji, Tvrtko Ljutić na 40. mjestu

Autor: Hina

07.02.2023. 13:13
Pinturault vodi u kombinaciji, Tvrtko Ljutić na 40. mjestu

Foto: Reuters



Francuski 31-godišnji skijaš Alexis Pinturault imao je najbolje vrijeme (1:08.25) u superveleslalomu, prvoj od dvije discipline alpske kombinacije na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu, dok je hrvatski reprezentativac Tvrtko Ljutić za njim zaostao za više od četiri sekunde (+4.23) što mu je donijelo 40. mjesto.


Pinturault je iskoristio prednost domaćeg terena i u najboljoj je poziciji za osvajanje svog drugog naslova Svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji, u kojoj je trijumfirao i prije četiri godine u švedskom Areu.


Najveći konkurent će mu biti Austrijanac Marco Schwarz, aktualni svjetski prvak u ovoj disciplini, koji je za Francuzom zaostao za samo šest stotinki. Schwarz je prije dvije godine u Cortini d’Ampezzo do naslova stigao baš ispred Pinturaulta koji je za njim zaostao za samo četiri stotinke.




Unutar sekunde zaostatka za Francuzom u superveleslalomu su bila još samo trojica skijaša. Austrijanac Raphael Haaser je zaostao za 14 stotinki, a četvrti je bio aktualni svjetski prvak u superveleslalomu Austrijanac Vincent Kriechmayr (+0.58). Amerikanac River Radamus je zaostao za 59 stotinki.


U supereveleslalomu su nastupila i dvojica najboljih u ovoj disciplini iz tekuće sezone Svjetskog kupa, Švicarac Marco Odermatt i Norvežanin Alexander Aamodt Kilde. No, obojica su ostali bez značajnijeg plasmana iskoristivši priliku za upoznavanje sa stazom.


Kilde je završio na sedom mjestu zaostavši više od sekunde za Pinturaultom (+1.05), dok je Odermatt diskvalificiran, jer je promašio vrata u završnom dijelu staze.


Slalomski dio kombinacije na rasporedu je od 14.30 sati, a skijaši će startati redoslijedom iz superveleslaloma.